ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίσθηκε ο δράκος της Ξάνθης που ομολόγησε το στυγερό έγκλημα

Άφατη θλίψη για το χαμό της Ζωής Δαλακλίδου

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης έγινε η κηδεία της άτυχης 34χρονης που βιάστηκε και δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από το πατρικό της στη Ξάνθη. Προφυλακίσθηκε  ο 27χρονος δράστης.

Άφατη θλίψη για το χαμό της Ζωής Δαλακλίδου

Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στη Ζωή Δαλακλίδου, η κηδεία της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 11:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη. Θρήνος και αποτροπιασμός για τον άδικο χαμό της 34χρονης νεαρής γυναίκας, ήταν τα κύρια συναισθήματα που επικράτησαν στην κηδεία της. Φίλοι, συγγενείς, γείτονες, αλλά και απλοί πολίτες, συνόδευσαν την αδικοχαμένη κοπέλα στην τελευταία της κατοικία...

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της τους Θεού Σοφίας και οι συγκεντρωμένοι αποχαιρέτησαν την 34χρονη με παρατεταμένα χειροκροτήματα...

Ο άνδρας που εντόπισε και κρατούσε η αστυνομία τελικά ομολόγησε την άγρια δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου στην ακριτική πόλη. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κάνει λόγο για «τερατούργημα».

Ο 27χρονος δράστης μεταφέρθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο εκατοντάδες Ξανθιώτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. Ένας εξ αυτών κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και χτύπησε με δύναμη το δράστη, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και ή εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, με συνθήματα που φώναζαν εναντίον του κατηγορούμενου έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα την μεταγωγή του από το δικαστικό μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους συμβουλεύσει να διαλυθούν.

Να σημειωθεί, ότι κανένας δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της ληστείας, του ξυλοδαρμού και του εμπρησμού.

Η ασφάλεια από το μεσημέρι της Πέμπτης εντόπισε τον δράστη και προχώρησε στη σύλληψή του τόσο με βάση τα αποτυπώματά του, όσο και με νέα στοιχεία που προέκυψαν για το έγκλημα. Ένας υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι είδε τον άντρα κοντά στον τόπο του εγκλήματος, μεθυσμένο λίγο πριν τον φόνο, ενώ κάμερες κατέγραψαν στο δρόμο αρχικά τις δύο κοπέλες κι αμέσως μετά τον δολοφόνο να τις παρακολουθεί από κοντά. Ο 26χρονος διατηρεί μανάβικο στη γειτονιά της άτυχης κοπέλας, όπου και διαμένει. Στο διαμέρισμά του βρέθηκαν την Πέμπτη αστυνομικοί με την παρουσία εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι ο δράστης ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά, αλλά είχε κατηγορηθεί και για βιασμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η 34χρονη υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και κακώσεις στο σώμα, στο κεφάλι. Επίσης εντοπίστηκαν εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πάνω μέρος του σώματός της, πράγμα που δείχνει ότι ο δράστης επιχείρησε να την κάψει.

Με συγκινητικά μηνύματα στο προφίλ της στο Facebook φίλοι και γνωστοί της εκφράζουν την θλίψη τους για τον χαμό της, ενώ μαύρες φωτογραφίες βάζουν στα προφίλ των λογαριασμών τους στο Facebook πολλοί χρήστες του από την Ξάνθη σε ένδειξη πένθους για το τραγικό θάνατο της 34χρονης. Λέγεται ότι τα προφίλ θα παραμείνουν μαύρα για τρεις μέρες...

«Τερατούργημα» το έγκλημα 

Για έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, σήμερα το πρωί, στην Αστυνομική Διεύθυνση, για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 34χρονης, χθες τα ξημερώματα, έξω από το σπίτι των γονιών της, σε κεντρική συνοικία της πόλης. Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ένας 27χρονος Έλληνας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μαναβικής στην οδό 40 Εκκλησιών, κοντά στο σπίτι του θύματος, και στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 27χρονος προσήχθη, χθες το βράδυ, στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης και ύστερα από ολονύκτια εξέταση ομολόγησε το έγκλημα, το οποίο ο αστυνομικός διευθυντής χαρακτήρισε «τερατούργημα», που όμοιό του ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν. Σε βάρος του δράστη, το όνομα του οποίου ο κ. Γκοδοσίδης δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα παρά μόνο αν δοθεί εισαγγελική εντολή, όπως είπε, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.

Ο 27χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα για λόγους σεξουαλικού πάθους, και στη συνέχεια τη χτύπησε, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Ο δράστης, ο οποίος δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα, παρά μόνο εξ αποστάσεως, προσέγγισε την 34χρονη, την οποία είχε εντοπίσει νωρίτερα να κατευθύνεται προς το σπίτι της μαζί με μία φίλη της, την ακινητοποίησε στην πυλωτή της πολυκατοικίας και την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια τη χτύπησε στο κεφάλι με τα χέρια, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, αφού πρώτα αφαίρεσε από την τσάντα της διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο. Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη καθώς, όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης, ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος λόγω του παρελθόντος του, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε το κινητό του θύματος, που έφερε ίχνη από αίμα, δείγμα του οποίου στάλθηκε για έλεγχο ταυτοποίησης DNA. Ο δράστης, κατά δήλωσή του, είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν από το έγκλημα, ενώ όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής σήμερα δείχνει ήρεμος και ψύχραιμος και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.