ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και υπερασπίζεται την πολιτική του Μόντι

Ο Βεστερβέλε ...σηκώνει το γάντι του Μπερλουσκόνι

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corierre della Sera ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε απαντά στο «Η Γερμανία φταίει για την οικονομική κατάσταση στην Ιταλία» του Σ. Μπερλουσκόνι και αναφέρει ότι: «Οι Γερμανοί δεν θέλουν να μετατραπούν σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις παραλείψεις των Ιταλών πολιτικών του παρελθόντος» και ότι «Η Ευρώπη δεν πρέπει να προσφέρει βήμα σε μία λαϊκιστική προεκλογική εκστρατεία».

Ο Βεστερβέλε ...σηκώνει το γάντι του Μπερλουσκόνι

Ο Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη για να παρουσιάσει στο ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών έκθεση ιστορικών για τα ναζιστικά εγκλήματα της περιόδου 1943-1945 στην Ιταλία, δηλώνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ιταλών γνωρίζει καλά ότι δεν ευθύνεται η Γερμανία για τα προβλήματα της Ιταλίας και για το μεγάλο δημοσιονομικό της έλλειμμα.

«Η Γερμανία και η γερμανική κυβέρνηση δεν συμμετέχουν στην ιταλική προεκλογική εκστρατεία. Αλλά έχουμε πάρει θέση με μεγάλη ενεργητικότητα υπέρ της συνέχισης της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζεται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο από την κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι», λέει.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παρουσιασθεί ως ηγέτης της κεντροδεξιάς στις εκλογές, επικρίνει συχνά τη Γερμανία της Άγκελα Μέρκελ και αυτό που θεωρεί γερμανική κυριαρχία επί της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων. Ένα αντιγερμανικό και αντι-Μέρκελ αίσθημα ενισχύεται σε τμήμα του ιταλικού πληθυσμού, καθώς το Βερολίνο και η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρούνται εμπνευστές της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ιταλία.

Μιλώντας για την πολιτική που εφαρμόζει ο Μάριο Μόντι, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Όποιος θέλει να μειώσει την ανεργία, και ιδιαίτερα στους νέους, οφείλει να υπερασπισθεί τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Σήμερα, μία υπεύθυνη κοινωνική πολιτική είναι μία πολιτική μεταρρυθμίσεων, ικανή να δημιουργήσει ευκαιρίες για όλους, ιδιαίτερα για τους νέους. Με τη δημιουργία νέων χρεών και συνθηκών νέας αστάθειας, δεν δημιουργούμε θέσεις απασχόλησης», λέει αναφερόμενος στην προοπτική επαναφοράς του μπερλουσκονισμού και των πολιτικών του συνταγών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.