ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησαν Ζώης και Σταμάτης

Προς διάσπαση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Δεν τους κακίζω, τους λυπάμαι», έγραψε στο facebook ο Πάνος Καμμένος για τις εξελίξεις, ενώ ευχήθηκε «καλό ταξίδι...» σε όσους αποχωρούν από το κόμμα.
Προς διάσπαση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», μετά και τις αποχωρήσεις των Χρ. Ζώη και Δ. Σταμάτη.

Νωρίτερα κορυφώθηκε ο «εμφύλιος»  με τον Γιάννη Μανώλη να αποκαλεί «λαγό» τον Πάνο Καμμένο και να επιβεβαιώνει το non paper προς τον κ. Παπούλια . Για αποστασία κάνει λόγο μέσω twitter, ο πρόεδρος. Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος ανακοίνωσε ο Χρ. Ζώης, ενώ και ο Δημήτρης Σταμάτης ανακοίνωσε ότι παραιτείται.

O κ. Μανώλης εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, όπου και υποστήριξε ότι υπήρξε το ανυπόγραφο non paper έγγραφο από τον Πάνο Καμμένο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση για να μπει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το ‘δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης, κάνοντας παράλληλα, λόγο για γκέλα

Και συνέχισε αποκαλώντας «λαγό» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι «συγκαλεί τα όργανα και φεύγει. Πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα».

Ο κ. Μανώλης τόνισε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ υποχώρησαν εκλογικά λόγω του non paper, και κατηγόρησε τον κ. Καμμμένο ότι αντί «να φτιάξουμε το κόμμα έφυγε για δύο μήνες διακοπές. Επιθυμεί ένα μικρό κόμμα».

Για την πρόταση Καμμένου στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να παραιτηθούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων ώστε να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές, δήλωσε ότι στελέχη του κόμματος είχαν εξηγήσει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι αυτό δεν «στέκει» συνταγματικά.

Και η επίθεσή του στο πρόσωπο του προέδρου των ΑΝΕΛ δεν σταμάτησε εκεί: «Δεν συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν να λέει στον κόσμο "πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ", μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο, (...) δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λέει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε δε, ότι ενώ είχε κλείσει συμφωνία για διεύρυνση του κόμματος με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ο κ. Καμμένος τη χάλασε.

Όσον αφορά για το δικό του πολιτικό μέλλον, ο κ. Μανώλης ξεκαθάρισε: «Δεν πάω στη ΝΔ. Δεν έφυγα για να γυρίσω».

Καμμένος: Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη

Το… γάντι που πέταξε ο κ. Μανώλης, δεν άφησε να πέσει κάτω ο κ. Καμμένος, ο οποίος έδωσε την σκληρή απάντησή του μέσω twitter:

«Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ» ήταν τα tweet του.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κλιμάκωσε την επίθεσή του. Μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό για «επαγγελματίες πολιτικούς« και «Δούρειους Ίππους», που ήθελαν να μετατρέψουν το κόμμα σε υποκατάστημα της Ν.Δ.

Όσον αφορά στο Γ. Μανώλη, είπε ότι «ήταν επαγγελματίας συνδικαλιστής -ο οποίος πληρωνόταν και ζητούσε μάλιστα, επειδή έχασε την έδρα του, να τον εξασφαλίσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες- βγήκε και έκανε μια δημόσια επίθεση».  Απέφυγε πάντως να σχολιάσει τους κ.κ. Μαρκόπουλο και Ζώη, λέγοντας ότι μόνον ο Γ. Μανώλης έχει αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ.

Από το περιστύλιο της Βουλής ο Π. Καμμένος επέμεινε ότι το non paper ήταν πλαστό, λέγοντας: «Ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταγούμε στην συγκυβέρνηση της τρόικας [...] αυτά τα non paper μπορούν να τα χρησιμοποιούν μεταξύ τους εκείνοι που διαπραγματεύονται καρέκλες και μισθούς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε με κανένα από αυτούς, συνομιλούμε μόνο με τον ελληνικό λαό».

Όσον αφορά στο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, δήλωσε πως «δεν είναι ούτε στην κεντροδεξιά, ούτε στην κεντροαριστερά. Είναι ένα Κίνημα Πολιτών το οποίο ξεκίνησε με ανθρώπους που προέρχονται από την κεντροδεξιά αρνούμενοι την ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης και την υποταγή στους τοκογλύφους».

Ζώης: Εγκατέλειψα κάθε ελπίδα

«Αν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη, μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ραδιοφωνικό σταθμό εγκατέλειψα κάθε ελπίδα», δήλωσε από τη μεριά του ο Χρ. Ζώης. «

Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο πολιτικό του μέλλον, είπε ότι «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλους όσοι μοιραζόμαστε όχι μόνο τις ίδιες πολιτικές απόψεις αλλά και το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών».

Ολοκλήρωσε τη δήλωση παραίτησης με ακόμη μία επίθεση προς τον Πάνο Καμμένο: «Ο αγώνας μας είναι ιερός. Οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε και να τον προστατέψουμε από άστοχες έως και επικίνδυνες για τη χώρα ιδέες που είναι άγνωστο που και πως κυοφορούνται το τελευταίο διάστημα».

Απαντώντας, ο Π. Καμμένος, δήλωσε: «Η παραίτηση γίνεται αποδεκτή. Ευχαριστώ τον Χρήστο Ζώη για την συνεισφορά του όλο αυτό τον καιρό. Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε».

Δημήτρης Σταμάτης: Για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας

Για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι παραιτείται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης.

«Για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα τελευταία γεγονότα, είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλλω και γραπτά την παραίτηση μου, αφού την υπέβαλλα το πρώτον προφορικά μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω στον κάθε Έλληνα πολίτη τη σταθερή μου θέση κατά του μνημονίου όπως και των αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί.

Ευχαριστώ και τιμώ ιδιαίτερα τους Αιτωλοακαρνάνες για την τιμή που αυτοί για τόσα χρόνια μου δώσανε».

 

 

 

 

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. KaterinaK 11:46 11/12/2012

    Σιγά το κόμμα. Σιγα τον αρχηγό και τους υπαρχηγούς.
    χωρίς ταυτότητα, χωρίς ιδεολογία, έτσι, βάλε τώρα που γυρίζει.. ‘ο πόνος του λαού, που γυρίζει’, βάλε τώρα και φτιαξε ένα κόμμα,  μόνον να είναι σουπερλαϊκό πατριωτκο θρησκευτικο,σουπερ αντιμνημονιακό, όχι με τον τρόπο του Συριζα, πιο πολυ απ του Σαμαρα, σαν του Κατατζαφερη ένα πραμα, Αλλά Αντιμνημονιακό! πολυ αντιμνημονιακό. έτσι ναχουν να μισουν οι Έλληνες να ελπίζουν σε πετρέλαια και δολλάρια, βαλε και αποτυχημενους δημοσιογράφους, βάλε και μοντέλες, που τις πηραμε κι απ τη ΝΔ.. βαλε και ηθοποιούς.. ε, τι θέλει μωρέ νομιζεις ο λαός για να σε ψηφίζει; βιτρίνα να υπάρχει, ελπίδα να αιωρείτε, ταμπέλα να υπάρχει – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-, μίσος να υπάρχει κι η οργή να βρίσκει διέξοδο.
    τα ξερουν δα αυτά οι Καμμένος, Μανώλης κλπ παλιοί πολιτικοί εκατέρωθεν.
    Αντε. σκορπιστειτε μια ωρα αρχήτερα. σε όλα τα κόμματα σκορπιστειτε. αντε ν αρχίσουν οι ζυμώσεις μπας και γεννηθεί τίποτα καλό και καθαρό και φτιάξουμε και μεις
     Κράτος Δικαίου επιτέλους.

  2. Alexander 10:01 11/12/2012

    … ενταξει κ. Καμμενε, αφου ομως γνωριζατε οτι ο Μανωλης ειναι «επαγγελματιας αποστατης» εσεις γιατι τον δεχθηκατε στο κομμα «σας»; και το κυριοτερο, απαντηση για το τεραστιο θεμα του nonpaper θα μας δωσετε; 

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.