ΚΟΣΜΟΣ

Ναι στον προϋπολογισμό για την άμυνα

Ο Ομπάμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο Κογκρέσο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε έκκληση στο Κογκρέσο για συμβιβαστική λύση στο θέμα του προϋπολογισμού, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αναγκαστικής λιτότητας.

Ο Ομπάμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο Κογκρέσο

Ο Μπαράκ Ομπάμα σε μια σύντομη δήλωση στο Λευκό Οίκο μετά την αποτυχία του εφεδρικού σχεδίου των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε: «Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να λύσουμε, δεν θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι το απαραίτητο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπάρξει συμφωνία ενώ ζήτησε να αποτραπούν οι φορολογικές αυξήσεις για τη μεσαία τάξη και να προστατευτεί η ασφάλιση δυο εκατομμυρίων άνεργων, καθώς έτσι θα τεθούν τα θεμέλια για μελλοντικές θέσεις εργασίας.

Τις τελευταίες μέρες ο Μπ. Ομπάμα είχε συναντήσεις για τον προϋπολογισμό τόσο με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, όσο και με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών Χάρι Ρέιντ. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη τελικής συμφωνίας: «Είναι ένας εφικτός στόχος. Αυτό μπορεί να γίνει σε δέκα ημέρες».

Η προεδρική οικογένεια θα αναχωρήσει για τη Χαβάη, προκειμένου να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων.


Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για την άμυνα

Ένα μέρος του συμβιβασμός επετεύχθη αφού η αμερικανική Γερουσία είπε ναι στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ύψους 633 δισεκατομμυρίων δολαρίων (480 δισεκατομμύρια ευρώ) για το τρέχον έτος, ποσό αντίστοιχο με αυτό που πρότεινε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο νόμος εξουσιοδότησης της εθνικής άμυνας για το 2013, υπερψηφίστηκε με 82 ψήφους υπέρ έναντι 14 κατά και αποτελεί προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία. Ο νόμος μένει τώρα να υπογραφεί και από τον πρόεδρο.

Εκτός από την κάλυψη των συνήθων δαπανών για τη λειτουργία του στρατού, ο νόμος προβλέπει την ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, την αποδέσμευση πρόσθετων φόρων για τη χρηματοδότηση του πολέμου στο Αφγανιστάν και την ανάπτυξη πρόσθετων αμερικανικών αποστολών ανά τον κόσμο.

Ο νόμος απαγορεύει επίσης στην αμερικανική κυβέρνηση να θέτει υπό κράτηση χωρίς να έχει απαγγελθεί κατηγορία, Αμερικανούς πολίτες ή μόνιμους κατοίκους που κατηγορούνται για τρομοκρατία και συνελήφθησαν στο έδαφος των ΗΠΑ. Ωστόσο η προστασία αυτή δεν θα εφαρμοστεί για τους μη κατόχους πράσινης κάρτας.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ομπάμα για το οικονομικό αδιέξοδο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η προεδρική οικογένεια θα αναχωρήσει για τη Χαβάη, όπου παραδοσιακά περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.