ΕΛΛΑΔΑ

Προϋπολογισμός 1 εκ. ευρώ

Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων στη Θεσσαλία

Εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα του ζητήματος διαχείρισης των νεκρών ζώων.
Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων στη Θεσσαλία

Η ελλιπής μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του ζητήματος διαχείρισης των νεκρών ζώων (βοειδών και αιγοπροβάτων), πρόκειται να λήξει σύμφωνα με  το νέο πρόγραμμα συλλογής και απόρριψής τους, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, που δημοπρατείται εντός των επόμενων ημερών στη Θεσσαλία. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου ορθής διαχείρισης νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων, ώστε να αποφύγουμε ασθένειες, οι οποίες μπορεί να πλήξουν τον άνθρωπο και την πανίδα. Η Θεσσαλία ως γνωστόν είναι από τις Περιφέρειες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό αιγοπροβάτων στη χώρα και η ανάγκη συμμόρφωσης στις κοινοτικές οδηγίες είναι πλέον απαραίτητη, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο κάθε κτηνοτρόφος θα μπορεί, μέσω τηλεφωνικής γραμμής, να καλεί τον φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα προκύψει από τον διεθνή διαγωνισμό, για την τελική διάθεση του νεκρού ζώου, υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.