ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα έχουμε την τύχη της» είπε

Σαμαράς: Η Ελλάδα θυμίζει Βαϊμάρη αλλά...

Mε ανάπτυξη δεν θα χρειασθεί κούρεμα, σημειώνει ο Αντ. Σαμαράς στην Bild, ο οποίος εμφανίζεται ανήσυχος για την άνοδο των άκρων.
Σαμαράς: Η Ελλάδα θυμίζει Βαϊμάρη αλλά...

«Το χρέος μας είναι πλέον και επισήμως βιώσιμο» σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη Γερμανική Bild, βάζοντας ως αυτονόητη, ωστόσο, προϋπόθεση γι' αυτό την ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από την ύφεση και να αναμορφώσουμε την οικονομία μας ώστε από το πλεόνασμα να καλύπτεται το κόστος των τόκων και να μειώνεται το συνολικό χρέος, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Σαμαράς, πάντως, εμφανίστηκε προβληματισμένος για την οικονομική και κοινωνική ένταση στην Ελλάδα. Αναγνώρισε ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να συγκριθεί με το κλίμα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης μετά την ήττα της Γερμανίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Έχουμε μάθει από την Ιστορία» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι η ελληνική δημοκρατία δεν θα έχει την ίδια τύχη. Η λιτότητα από μόνη της και, μάλιστα, εν μέσω ύφεσης δεν οδηγεί σε υγιή οικονομία, αυτή η πολιτική της μονομερούς λιτότητας αποσταθεροποιεί την δημοκρατία, διαλύει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο των άκρων, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ως απάντηση, ο κ. Σαμαράς προέβαλε την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την ανάταξη της οικονομίας. Προσπαθούμε σκληρά με τη δημοσιονομική προσαρμογή και έχουμε σημαντική πρόοδο στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων η οποία θα φανεί σύντομα, ανέφερε. «Με αυτό τον τρόπο σταθεροποιούμε την οικονομία και την κοινωνική συνοχή και, συνεπώς, θα αποφύγουμε την τύχη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», κατέληξε.

Όποιος κοιτάξει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μία «ιστορία επιτυχίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός καταλήγοντας «σύντομα όλοι θα το συνειδητοποιήσουν αυτό και πλέον ουδείς θα μπορεί να συζητά για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη ή ένα κούρεμα του χρέους»

 

 

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Σαμαράς στη Bild: Η Ελλάδα θα αποφύγει την τύχη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης με αποκρατικοποιήσεις! | αἰέν ἀριστεύειν 07/12/2012

    […] matrix24.gr 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:FacebookTwitterGoogle +1EmailἘκτύπωσηLinkedInPinterestDiggRedditStumbleUponTumblrΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← ΚΑΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ STANDAR&POOR? ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ POOR ΗΔΗ! […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.