ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρά τη δυσφορία για το «όχι» του Κουβέλη

Στάση αναμονής από Ιπποκράτους

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετά το χθεσινό ναυάγιο στη συζήτηση για τη δημιουργία Φόρουμ για την Κεντροαριστερά στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Στάση αναμονής από Ιπποκράτους

Από την πλευρά της Ιπποκράτους, διαβεβαιώνεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στηρίζει «χωρίς προαπαιτούμενα και όρους τη συγκρότηση του φόρουμ διαλόγου για την Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία».

Εχθές μάλιστα ανέθεσε σε δύο στελέχη του, τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη και τον αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστο Δερβένη, τις συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ, καθώς και τις απαιτούμενες κινήσεις για τη διαμόρφωση του περιεχομένου και του πλαισίου λειτουργίας του. Στους διαδρόμους της Ιπποκράτους δε, λεγόταν ότι ρόλο στο εγχείρημα θα αναλάμβαναν ακόμα τρία από τα νέα, πλην με εμπειρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Αθηνά Δρέττα.

Βέβαια, την ίδια ώρα,  στη ΔΗΜΑΡ τα πράγματα έπαιρναν διαφορετική τροπή. Μετά την αδυναμία των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής να συμφωνήσουν επί του θέματος, αλλά και την παραίτηση από τη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής για τη Διεύρυνση Νίκου Μπίστη, το ζήτημα παραπέμφθηκε  προς συζήτηση σε νέα συνεδρίαση του Σαββάτου, οπότε και χωρίς χρονικούς περιορισμούς  (θα συγκεντρωθούν στις εννιάμιση το πρωί και προτίθενται να συνεδριάζουν όλη την ημέρα) θα συζητηθούν όλα τα πολιτικά θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Η απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να μη συμμετέχει το κόμμα του στο Φόρουμ, αλλά και πληροφορίες που τον θέλουν να οδηγείται σε αυτή καθώς δεν επιθυμεί τη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσε να εξαχθεί ως συμπέρασμα, δημιουργούν φόβους και για κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση. Τα δύο κόμματα άλλωστε την στηρίζουν και στον βαθμό που οι σχέσεις τους θα διαταραχθούν περαιτέρω, δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και την ομαλή λειτουργία της...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.