ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών για το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται η αναταραχή στη ΔΗΜΑΡ

Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να μη συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, στο Φόρουμ Διαλόγου για την Κεντροαριστερά, συνεχίζει να προκαλεί κραδασμούς στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Συνεχίζεται η αναταραχή στη ΔΗΜΑΡ

Toυ Γιώργου Μελιγγώνη

Στελέχη που ανήκουν στους «εκσυγχρονιστές», αλλά και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, προτίθενται να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Φώτη Κουβέλη για την απόφασή του αυτή στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, που θα διεξαχθεί το Σάββατο και θα είναι ανοιχτή -όπως αναμένεται- σε στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και σε βουλευτές του κόμματος.

Εντωμεταξύ, η στάση της ΔΗΜΑΡ, εκτός από το γεγονός ότι έχει οδηγήσει «στο κόκκινο» τις σχέσεις της Αγίου Κωνσταντίνου με την Ιπποκράτους, συνεχίζει να προκαλεί εσωκομματικούς κραδασμούς ένθεν κακείθεν. Μάλιστα, χθες, η πολυφωνία στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ για το σενάριο διαλόγου μεταξύ του κόμματος και του ΠΑΣΟΚ, αναδείχθηκε ανάγλυφα με δημόσιες δηλώσεις στελεχών. Κριτική στον Νίκο Μπίστη, που εξαιτίας της απόφασης Κουβέλη παραιτήθηκε προχθές από υπεύθυνος Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ, άσκησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. Ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε την παραίτηση του κ. Μπίστη ως «βιαστική κίνηση» και απέρριψε ότι η απόφαση Κουβέλη επιβεβαιώνει το ναυάγιο στο διάλογο για την Κεντροαριστερά. «Δεν δέχομαι ότι υπήρξε ναυάγιο. Η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι θέλει την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», είπε ο κ. Λυκούδης, ενώ εξηγώντας το σκεπτικό του Φώτη Κουβέλη, πρόσθεσε ότι η εισήγηση Μαργαρίτη-Μπίστη (που ήταν θετική για διάλογο με το ΠΑΣΟΚ) «δημιούργησε την εντύπωση σε κάποια στελέχη ότι η πρωτοβουλία του Φόρουμ Διαλόγου θα ανέπτυσσε ανησυχίες σε ένα μέρος του κόσμου που μας ακολουθεί».

Σε άλλο μήκος κύματος κινήθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. «Δεν υπάρχει δυνατότητα ή διάθεση να ανοίξει ένας επίσημος διάλογος με το ΠΑΣΟΚ», είπε, κινούμενος σε περισσότερο αρνητική κατεύθυνση από τον κ. Λυκούδη. Αιχμές προς την Ιπποκράτους άφησε και ο Σάκης Παπαθανασίου, ένας εκ των «διαπραγματευτών» της ΔΗΜΑΡ με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε ότι «η συζήτηση για την Αριστερά δεν μπορεί να γίνει με δυνάμεις που θεωρούν ότι η σύγκλιση σχετίζεται με την αποδοχή των δικών τους θέσεων», απορρίπτοντας, έτσι, την προοπτική διαλόγου μεταξύ Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.