ΕΛΛΑΔΑ

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στηρίζει τα ορφανά ελληνόπουλα

Ο στόχος του προγράμματος οικονομικής υιοθεσίας ορφανών παιδιών στην Ελλάδα, που υλοποιεί το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, είναι να βοηθηθούν σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τα ορφανά, τα οποία δεν βρίσκονται σε κάποιο ίδρυμα και τα συντηρούν ο παππούς ή η γιαγιά τους.
Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στηρίζει τα ορφανά ελληνόπουλα

Στις ανάγκες της Ελλάδας και των κατοίκων της, αυτή τη δύσκολη περίοδο, επικεντρώνουν πλέον τις περισσότερες προσπάθειές τους πολλές ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που για πολλά χρόνια δραστηριοποιούντο στο εξωτερικό και στήριζαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης (ΕΚΑ), στα περίπου 20 χρόνια ύπαρξής του, έχει οικονομικά «υιοθετήσει» πάνω από 22.000 ορφανά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά αυτά είναι ορφανά, από πολέμους, φυσικές καταστροφές και κοινωνικές κρίσεις, από την Αϊτή έως την Παλαιστίνη, από τη Γιουγκοσλαβία έως τη Σρι Λάνκα και τη Σομαλία.

«Όλα αυτά, χωρίς ούτε ένα ευρώ από εθνική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Όλα γίνονταν από Έλληνες δωρητές που είχαν αναλάβει ένα ορφανό παιδί κάπου στον κόσμο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Κώστας Παπαδιγεννόπουλος και τονίζει: «Μετά τη μεγάλη κρίση που βιώνει η Ελλάδα, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης κλείνει τα προγράμματά του παντού στον κόσμο και συγκεντρώνει τις προσπάθειές του μόνο στην Ελλάδα».

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, και για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που υλοποιεί στην Ελλάδα, στηρίζεται αποκλειστικά στις προσφορές των πολιτών, οι οποίες δεν είναι χρήματα που σπαταλούνται σε διοικητικές δαπάνες, αλλά είναι ποσά που πηγαίνουν στα χέρια του παππού ή της γιαγιάς του ορφανού παιδιού ή της χήρας μάνας. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 900 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί, που η οικογένεια λαμβάνει σε τρεις δόσεις. Το κάθε παιδί το βοηθούν τρεις δωρητές, κάθε ένας από τους οποίους δίνει 300 ευρώ. Στο Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης εξετάζουν τα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι τα παιδιά είναι ορφανά, ότι τα εισοδήματα των ανθρώπων που τα φροντίζουν είναι ελάχιστα. Στη συνέχεια, με τη συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, διαπιστώνεται η ύπαρξη της πραγματικής ανάγκης για οικονομική βοήθεια και ότι τα χρήματα που δίνονται πηγαίνουν για αυτά τα παιδιά και την ανατροφή τους.

Όσο για την περίοδο των Χριστουγέννων, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης σχεδιάζει να υλοποιήσει κάποιες δραστηριότητες που έχουν σχέση με φτωχά παιδιά σε δήμους της Αθήνας. «Σκοπός μας είναι» όπως δηλώνει ο κ. Παπαδιγεννόπουλος, «όχι μόνο να προσφέρουμε ή να διασκεδάσουμε τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα να κοινοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να βρούμε δηλαδή περισσότερες περιπτώσεις όπου μπορούμε να βοηθήσουμε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.