ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Το νομοσχέδιο κατάργησης- συγχώνευσης φορέων Δημοσίου

Το νομοσχέδιο παραπέμπεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία.
Το νομοσχέδιο κατάργησης- συγχώνευσης φορέων Δημοσίου

Στη Βουλή κατατέθηκε απόψε, έπειτα από μακρά περίοδο διαβούλευσης, το σχέδιο νόμου για την «κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», που αποτελεί τη γνωστή εξαγγελία της κυβέρνησης.

Στόχος του σχεδίου νόμου, που κατατέθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι «η οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία δημοσίων οργανισμών που εξυπηρετούν δημόσια αγαθά και παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο με όσο το δυνατόν λιγότερο δημοσιονομικό κόστος και μικρότερη επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου».

Όσον αφορά τη σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, πρόκειται για νομοθετική πρωτοβουλία ύστερα από σχετικές συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης και στην ουσία «επιχειρείται η συγκρότηση ενός «Κέντρου Διακυβέρνησης».

Η θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού, που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, θα έχει θητεία πέντε ετών, ενώ προβλέπονται και 63 θέσεις προσωπικού για τη στελέχωσή της.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.