ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγορές που ενισχύουν τον... πολιτισμό

Χριστουγεννιάτικα παζάρια στα μουσεία

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και εκτός από τα καταστήματα τα γιορτινά τους φοράνε και τα μουσεία και τα ιδρύματα οργανώνοντας παζάρια, με αντάλλαγμα την ενίσχυση των ίδιων ή άλλων σημαντικών φορέων.
Χριστουγεννιάτικα παζάρια στα μουσεία

Με προσφορές σε βιβλία και έργα τέχνης, νέες εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, κάποιοι από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της πρωτεύουσας εισάγουν τους Αθηναίους στην εορταστική περίοδο.

Κοσμήματα και νήματα

Από σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, έως και μέχρι το τέλος του μήνα το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στην Ακρόπολη υπόσχεται πολλά: Από ειδικές ημέρες bazaar τις 8, 9, 15 και 16 Δεκεμβρίου (9 πμ. -3 μμ) με δώρα, ειδικές τιμές, εργαστήρια, ξεναγήσεις και λαχειοφόρο, εργαστήρια ενηλίκων και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες. Στην οδό Καρυατίδων & Καλλισπέρη 12. Πληροφορίες: 210-9221044, 210-9239709, www.lalaounis-jewelrymuseum.gr. Ώρες: Τετ -Σαβ: 9 πμ. – 3 μμ., Κυρ: 11 πμ. – 4 μμ. (εκτός 3,4,25,26/12).

Αύριο, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου (11 πμ. – 6 μμ.), και από τη Δευτέρα 3 ως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (10 πμ. – 3 μμ.), το Μουσείο Μπενάκη, εγκαινιάζοντας το κτίριο της Δωρεάς Μέντη, θα πραγματοποιήσει μεγάλο bazaar, όπου θα διατίθεται προς πώληση το αποθηκευμένο εμπόρευμα της νηματουργίας Μέντη σε προνομιακές τιμές. Παράλληλα, στις 2/12 τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλωστές, χρώματα και φως» (11 πμ. - 6 μμ.) στο κτίριο της οδού Πειραιώς, μια ευκαιρία να πειραματιστούν με τα υλικά που παρήγαγε η παραδοσιακή βιοτεχνία. Στο κτίριο Δωρεάς Μέντη (Πολυφήμου 6, Πετράλωνα, τηλ. 210 3478792) και στο κτίριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138, τηλ. 210 3453111).

Από σήμερα, Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, έως το Σάββατο, 8 του μήνα, το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου προσκαλεί φίλους και γνωστούς στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του, όπου θα παρουσιαστούν ιδέες για δώρα σε προσιτές τιμές. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου, ενώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Στη οδό Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη. Τηλ.: 210 9231502, www.spyrosvassiliou.org . Ώρες: 10 πμ. ως 4 πμ, εκτός από Τετάρτη (12-6 μμ.) και το Σάββατο (10 πμ. - 6 μμ.) λόγω των ξεναγήσεων. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Θέατρο, κούκλες και παιδιά

Το 3ο παζάρι θεατρικού υλικού από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Στο Bazaar θα διατίθενται θεατρικά προγράμματα, αφίσες από διάφορες χώρες του κόσμου, ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και βιβλία, καθώς και σπάνια θεατρικά αντικείμενα από το αρχείο του ΕΚΘΙΘ αλλά και από προσφορές μελών και φίλων του, όλα σε συμβολικές τιμές (ξεκινώντας από 0,50€ ). Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου UNIMA-ΕΛΛΑΣ προσκαλεί όλους στα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης του, που περιλαμβάνει ελληνικά και ξένα βιβλία, περιοδικά και οπτικό υλικό ειδικά για το κουκλοθέατρο. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Πληροφορίες: 210 3303149, http://www.hellastheatre.gr, www.mcf.gr . Ώρες: 12 – 7 μμ.

«Σαν το σκύλο με τη γάτα» ονομάζεται το δωρεάν εργαστήριο ζωγραφικής για όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού που προσφέρει αύριο Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Το εργαστήριο δίνεται στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου παζαριού που πραγματοποιεί το Σωματείο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Stray.gr. Στο Thission Lofts (Πειραιώς 123). Πληροφορίες: www.stray.gr , www.childrensartmuseum.gr Ώρες: 11 πμ. - 2 μμ.

Ιστορικά αρχεία και παζάρια

Εκπλήξεις υπόσχεται ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο παζάρι που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, με στόχο την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου, αλλά και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Αρχείου. Στα πλαίσια του bazaar θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αρχεία του Δρόμου» και παράλληλα θα συγκεντρωθούν χρήματα και είδη (ρούχα, τρόφιμα, παιδικά βιβλία) για την ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών SOS». Στο Κτίριο του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (Ψαρομηλίγκου 22, Κεραμεικός). Πληροφορίες: 210-3234819. Ώρες: 7 - 10 μμ.

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, τέλος, το Ελληνικό, Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ) προσκαλεί τους λάτρεις των παλιών βιβλίων και των συλλεκτικών περιοδικών, των παιχνιδιών και των πρωτότυπων χριστουγεννιάτικων δώρων, καρτών και γουριών, να επισκεφτούν το κτίριο της Πλάκας στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου. Τα είδη θα προσφέρονται με έκπτωση έως και 50%. Στην Αγίου Ανδρέου 5, Πλάκα. Πληροφορίες: 210 3211149, www.elia.org.gr. Ώρες: 12 – 5 μμ.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Παζάρι βιβλίων και αντιγράφων ελληνικών μουσείων, που θα διατεθούν με έκπτωση 50% και 40% αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο από 7 ως 9 Δεκεμβρίου (Παρασκευή και Σάββατο: 10 πμ. ως 8 μμ. και Κυριακή 10 πμ. ως 5 μμ.). Επίσης, την Κυριακή 9, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 10 πμ. ως τις 11.30 και από τις 12 ως τη 1.30 μμ., το ΒΧΜ προσκαλεί τους μικρούς φίλους του σε ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευών. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, που προσφέρεται δωρεάν (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213.2139507 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9 πμ. έως 3 μμ.), οι μικροί επισκέπτες από 5 ως 8 ετών θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, με αφετηρία συγκεκριμένα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου. Στην οδό Βασ. Σοφίας 22. Πληροφορίες: 2132139572, www.byzantinemuseum.gr.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.