ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές

KKE: «Δόλια επιδείνωση της εργασίας των εμποροϋπαλλήλων»

«Oι μεγαλέμποροι είναι αυτοί που θέτουν και απαιτούν την κατάργηση της Κυριακής αργίας και με κάθε τρόπο την υπονομεύουν».
KKE: «Δόλια επιδείνωση της εργασίας των εμποροϋπαλλήλων»

Αναφορικά με την τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η συγκυβέρνηση επιχειρεί, επιστρατεύοντας και δόλια μέσα, να επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων, με την επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και να επιταχύνει την καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου προστίθεται ότι «αποτελεί ξεδιάντροπο εμπαιγμό ο ισχυρισμός της ότι η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι προς όφελος των μικρών καταστηματαρχών και πως θα επιτρέπεται μόνο στα καταστήματα έως 250 τ.μ. και ότι δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο τζίρος των μικρών καταστημάτων δεν πρόκειται να αυξηθεί λειτουργώντας και τις Κυριακές, αντίθετα θα αυξηθούν τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ δεν έχουν καμία δυνατότητα να λειτουργούν κάθε μέρα - όλη μέρα.

«Τα μικρά καταστήματα τα κλείνει η κυριαρχία των μονοπωλίων στο εμπόριο και τη διανομή, η φτώχεια των εργαζομένων που εξαπλώνεται, η βαριά φορολογία και τα χαράτσια» αναφέρει το ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι «οι μεγάλοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα είναι τα πολυκαταστήματα που θα ανοίξουν και θα λειτουργούν παρά και ενάντια στα όσα λέει η κυβέρνηση».

Στην ανακοίνωση του κόμματος προστίθεται ότι τα πολυκαταστήματα θα «πατήσουν» πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού που η ΕΕ κατοχυρώνει και υπερασπίζεται και επισημαίνεται ότι «οι μεγαλέμποροι είναι αυτοί που θέτουν και απαιτούν την κατάργηση της Κυριακής αργίας και με κάθε τρόπο την υπονομεύουν».

«Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία στο χώρο του εμπορίου, γι' αυτό πρέπει πιο αποφασιστικά να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο εμποροϋπαλλήλων, μικρών καταστηματαρχών, για την απόκρουση αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης - μεγαλεμπόρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τη στρατηγική της ΕΕ» τονίζει το ΚΚΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση από την απελευθέρωση του ωραρίου, «καθώς η εφαρμογή της στον κλάδο του εμπορίου σηματοδοτεί προοπτικά την επέκτασή της και σε άλλους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.