ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Ελέγχου Εκτέλεσης Προϋπολογισμού

«Έως τον Μάρτιο το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Παράταση μέχρι τις αρχές του Μαρτίου, προκειμένου να αποτυπώσει τις σημερινές οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την περίοδο της Κατοχής, έχει λάβει η αρμόδια Επιτροπή που συστήθηκε προς τούτο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Έως τον Μάρτιο το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, απαντώντας σε παρατήρηση του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότη Μαριά.

Ο κος Μαριάς είχε εγκαλέσει την κυβέρνηση για ολιγωρία σε σχέση με την τεκμηρίωση των ελληνικών διεκδικήσεων απέναντι στη Γερμανία και είχε αξιώσει διευκρινίσεις για το έργο της Επιτροπής στο Γενικό Λογιστήριο, υπενθυμίζοντας πως είχε την υποχρέωση να παραδώσει πόρισμα μέχρι το τέλος του 2012.

«Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι, ότι αποτελεσματικές διεκδικήσεις δεν μπορεί να γίνονται με αερολογίες. Συγκροτήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Επιτροπή για έρευνα των αρχείων του, η οποία πήρε παράταση μέχρι τις αρχές του Μαρτίου προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες της. Και εγώ έχω απαντήσει μέχρι στιγμής σε τρεις ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου» απάντησε ο κος Σταϊκούρας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.