ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αρνείται η Κίνα τις κατηγορίες

Κινέζοι χάκερς επιτέθηκαν στους ΝΥΤimes

Αρνείται η Κίνα την όποια σχέση με τις επιθέσεις που καταγγέλλει η εφημερίδα New York Times ότι πραγματοποίησαν Κινέζοι χάκερς στους υπολογιστές της.

Κινέζοι χάκερς επιτέθηκαν στους ΝΥΤimes

Η εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως Κινέζοι χάκερς επιτίθενται συστηματικά στους υπολογιστές της τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από τότε που η εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο για τον Κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο χωρίς όμως να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό που σχετίζεται με την υπόθεση αυτή.

Η εφημερίδα τόνισε πως οι επιθέσεις συνέπεσαν με την δημοσίευση τον Οκτώβριο ενός άρθρου για την οικογένεια του Γουέν, η οποία έχει περιουσία τουλάχιστον 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά της η  Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι οι καταγγελίες της εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με τις οποίες Κινέζοι χάκερς επιτέθηκαν στο σύστημα πληροφορικής της, είναι «αβάσιμες».

«Οι κινεζικές αρχές έχουν ήδη απαντήσει ξεκάθαρα στις αβάσιμες κατηγορίες των New York Times», δήλωσε ο Χονγκ Λέι εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. «Το να λέει κανείς με αυθαίρετο τρόπο και χωρίς ισχυρές αποδείξεις ότι η Κίνα εμπλέκεται στις επιθέσεις αυτές είναι εντελώς ανεύθυνο», υπογράμμισε ο Λέι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.