ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα στο Παρίσι

Γαλλία: Συλλαλητήριο κατά της νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλοφίλων

Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία, την Κυριακή στο Παρίσι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

Γαλλία: Συλλαλητήριο κατά της νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλοφίλων

Με την έντονη υποστήριξη της Καθολικής ιεραρχίας, στην πορεία θα πάρουν μέρος οικογένειες, πολιτικοί της συντηρητικής παράταξης, μουσουλμάνοι, ευαγγελιστές, ακόμα και ομοφυλόφιλοι προκειμένου να εκφράσουν σθεναρά την αντίθεση τους.

Οι αστυνομικές αρχές αναμένουν μεγάλη προσέλευση ατόμων στο Παρίσι από όλη τη Γαλλία και για το λόγο αυτό έκαναν έκκληση στους διοργανωτές της πορείας να χωριστούν σε τρία διαφορετικά σημεία και να συναντηθούν έπειτα στον πύργο του Άιφελ.

Η εκκεντρική Γαλλίδα κωμικός, Φριγκίτε Μπαρζό, υποστηρίζει ότι ένα παιδί χρειάζεται μια μητέρα και ένα πατέρα ώστε να αναπτυχθεί σωστά. «Όλοι γεννιόμαστε από έναν άντρα και μια γυναίκα, αλλά αυτός ο νόμος θα λέει ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα. «Θα λέει ότι ένα παιδί γεννιέται από έναν άντρα και έναν άντρα».

Ο Ολάντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και το δικαίωμά τους για υιοθεσία, φαίνεται ότι έχει την υποστήριξη του κοινοβουλίου για να περάσει το νόμο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Πάραυτα, ο αδέξιος χειρισμός άλλων υποσχέσεων που είχε δώσει προεκλογικά, όπως η αύξηση της φορολογίας των πλουσίων στο 75 τοις εκατό -κάτι που κρίθηκε αντισυνταγματικό- ή οι ελλιπείς του προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν κλονίσει την κοινή γνώμη.

Από τα χαράματα άρχισαν να καταφθάνουν στο Παρίσι τα άτομα που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ονομάζεται «Γάμος για όλους » και που στην πράξη μεταφράζεται «Γάμος για τους ομοφυλόφιλους».

Με έξι αμαξοστοιχίες οργανωμένες από τις μεγάλες γαλλικές πόλεις και 900 λεωφορεία, ο νεοσυσταθής σύλλογος « Διαδήλωση για όλους» (Manif pour tous), μεταφέρει τον κόσμο που θα συμμετέχει στη διαδήλωση.

Αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών και των πολιτικών αποχρώσεων.

Πέρα από τον σύλλογο «Διαδήλωση για όλους», που έχει για ιδρυτικά μέλη ακόμα και ομοφυλόφιλους αντίθετους στο γάμο, στην κινητοποίηση συμμετέχουν και άλλες πολιτικές αλλά και καθολικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έξι σταθμοί του μετρό στις αφετηρίες και στον τερματισμό, θα παραμείνουν κλειστοί.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Η μεγάλη αυτή διαδήλωση πραγματοποιείται ενώ ο Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε χθες την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας ασφάλειας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, γνωστού ως « Βιζιπιράτ » (Vigipirate).

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.