ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ...

Την πρώτη μέρα όταν άκουσα τη δήλωσή του , είπα να μην μιλήσω. Το ίδιο και τη δεύτερη, όταν αρκετοί δημοσιολογούντες και πολιτικοί τον εκθείασαν. Επειδή όμως βλέπω ότι το γαϊτανάκι των δηλώσεων συνεχίζεται, αποφάσισα να γράψω την άποψή μου για τον ερίτιμο κύριο Γιούνκερ και τα μαθήματα πατριωτισμού που ξαφνικά αποφάσισε να παραδώσει στους Έλληνες.

Τι είπε ο πρόεδρος του Eurogroup; Ότι η ελληνική αστική τάξη δεν διακρίνεται από πατριωτισμό επειδή έχει βγάλει τα λεφτά της στο εξωτερικό. Μάλιστα. Ποιός όμως το λέει; Ο Γιούνκερ. Δηλαδή ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Ποιό είναι το μεγαλύτερο πλυντήριο χρημάτων στην Ευρώπη; Το Λουξεμβούργο. Το μικρό δηλαδή κράτος που αρνείται να ανοίξει τα τραπεζικά κιτάπια του και να παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία για τους αλλοδαπούς καταθέτες του. Η χώρα στην οποίαν είναι πρωθυπουργός ο Γιούνκερ αρνείται ακόμη και διακρατικές συμφωνίες να κάνει.

Ως φορολογικός παράδεισος η Ελβετία είναι παρθένα μπροστα στο δουκάτο. Είναι τυχαίο άραγες ότι οι περισσότεροι που θέλουν να κρύψουν τα χρήματά τους δεν τα πηγαίνουν πλέον στην Ελβετία, αλλά στο Λουξεμβούργο; Γιατί ο φιλλέλην κύριος Γιούνκερ, δεν αίρει τις απίστευτες απαγορεύσεις που έχει θεσπίσει η χώρα του για να δούμε πόσοι Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι είναι απάτριδες; Είναι πιό εύκολο να ξετρυπώσεις μαύρα και βρώμικα χρήματα στα νησιά Καϊμάν παρά στο δουκάτο του Λουξεμβούργου. Είναι τυχαίο που οι ειδήμονες περί τα φορολογικά και τα τραπεζικά πλυντήρια προτιμούν στην Ευρώπη το Λουξεμβούργο, όπως προτιμάνε στην Ασία τη Σιγκαπούρη;

Ας μην μας κάνει λοιπόν μαθήματα πατριωτισμού, και μάλιστα κουνώντας το δάχτυλο, ο κύριος Γιούνκερ ή Γιουνκέρ. Ας δώσει το ελευθέρας για να ψάξουν στο κράτος του οι ελληνικές αρχές, αλλά και οι άλλες χώρες που προσπαθούν να εντοπίσουν την φοροδιαφυγή. Ας δώσει πρόσβαση σε τραπεζικές καταθέσεις, σε θυρίδες και Ιδρύματα και τότε ας μιλήσει. Δεν μπορεί από τη μιά να προπαγανδίζει "φέρτε τα χρήματά σας εδώ, και μην φοβάστε δεν πρόκειται ποτέ και κανείς να μάθει τίποτε" και από την άλλη να μας ψέγει.

Και ένα δεύτερο, αυστηρά θεσμικό αυτό: Ο κύριος Γιούνκερ είναι πρόεδρος του Eurogroup, άρα οφείλει να γνωρίζει και να υπερασπίζεται την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων. Δεν μπορεί να κατηγορεί όποιον έχει λεφτά στο εξωτερικό. Και το λέω εγώ που έχω στηλιτεύσει κατά κόρον αυτούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, αφαιρώντας ρευστότητα από την ελληνική αγορα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Εγώ που δεν έβγαλα ούτε μία δραχμή ή ένα σεντς στο εξωτερικό. Που η οικογένεια μου έφερε, δεν έβγαλε λεφτά έξω.

Εγώ μπορω να το λέω, όπως και όλοι οι Έλληνες που νοιαζόμαστε και αγωνιούμε για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ο κύριος Γιούνκερ δεν μπορεί να το λέει και μάλιστα υπερασπιζόμενος το Νότο έναντι του Βορρά της Ευρώπης. Και δεν μπορεί να το λέει, επειδή ήταν αυτός, η Μέρκελ και τ' άλλα καλόπαιδα της Ευρώπης που σε μεγάλο βαθμό έφτιαξαν με την πολιτική τους τα "γουρούνια" της Ευρώπης. Ναι, οι Νότιοι, μεταξύ των οποίων και εμείς, έκαναν λάθη. Τραγικά λάθη. Όμως είναι η γερμανική ηγεσία της Ευρώπης, οι Βόρειοι δημοσιονομικοί προτεστάντες, με την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, αυτοί που έσπειραν την πανώλη της ύφεσης και της ανεργίας στο Νότο.

Και ένα τρίτο: δεν είναι μόνον η ελληνική αστική τάξη που έβγαλε τα λεφτά της στο εξωτερικό. Δυστυχώς είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που το έκαναν. Κι αυτοί δεν είναι αστική τάξη. Είναι μεσοστρώματα, ακόμη και μικροκαταθέτες. Και το έκαναν γιατί φοβήθηκαν τον κύριο Γιούνκερ και την παρέα του στην Κομισιόν, το Eurogroup, το Συμβούλιο Κορυφής, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αυτοί, με τη συμπεριφορά τους σε μεγάλο βαθμό ενέσπειραν τον πανικό στους Έλληνες. Αυτοί, αρνήθηκαν να βοηθήσουν όταν ξέσπασε η κρίση. Αυτοί την άφησαν να επεκταθεί. Αυτοί, μας έκαναν πειραματόζωο. Αυτοί, απειλούσαν κάθε μέρα την Ελλάδα με χρεωκοπία και έξοδο από το ευρώ. Αυτοί προφήτευαν κάθε μέρα το κακό. Αυτοί τρομοκράτησαν τους Έλληνες και μάζεψαν τις καταθέσεις τους στις δικές τους τράπεζες.

Κι αφού μας έδεσαν χειροπόδαρα τώρα θέλουν να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Γι' αυτό και τώρα απαξιώνουν και την ελληνική αστική τάξη. Είναι το τελευταίο εμπόδιό τους για την τελική επέλαση. Αφού αφάνισαν τη μικρή και μεσαία τάξη, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τώρα θέλουν να κλαδέψουν και όποιον άλλον θα μπορούσε να διεκδικήσει μερίδιο από τις ιδιωτικοποιήσεις που επέβαλαν.

Η ελληνική αστική τάξη -όποιοι τέλος πάντων ορίζονται ως τέτοιοι- μπορεί να 'ναι κομπραδόρικη, κρατικοδίαιτη, διεφθαρμένη, όμως ακόμη και τα λεφτά της μίζας και της διαπλοκής τα έχουν κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα. Εδώ τα τζιράρουν, τα επενδύουν, τα ανακυκλώνουν. Ας μην μας κάνει λοιπόν μαθήματα πατριωτισμού ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Ας μην εμφανίζεται μεθυσμένος από αισθήματα για τους Έλληνες. Δεν αμφισβητώ τα φιλλεληνικά του αισθήματα, αλλά θα μπορούσα να δεχτώ την κριτική του και να υπερθεματίσω, αν την έκανε κάποιος άλλος. Και πρωτίστως Έλληνας, όχι φιλλέληνας, που στο δουκάτο του βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο οι απανταχού φοροφυγάδες μεταξύ των οποίων και Έλληνες...

 

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle.K 18:25 13/01/2013

    Χρειάστηκε αρθρο γιά τήν επιχείρηση « Χαπάκι…γιά τόν Οχλο » πήρε λέει στα σοβαρά τήν εντολή γιά Ατιμορισία , γενική αμνηστία ολων τών Ενόχων πρός τό καλόν τής Πατρίδος, αδικία καί συνοχή. Πολλοί από αυτούς πού φάγανε, εναι άπειροι , πρωτάρηδες πού λέμε, δέν είναι όλοι ό Διώτης έμπιροι, δικηγόροι παλιά παπαδιά οποως μάς έδωσε νά καταλάβουμε στό περασμένο του άρθρο. 
    Καί πολλοί από αυτούς τούς φτωχούς είναι καί ανάμεσα του, φίλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι , επιχειρηματίες, κλποί. Καί γι αυτούς φροντίζει ό Φ. καί άλλοι συνάδελφοι του. Κάτι σάν Δημόσιοι Συνήγοροι.  
    Καί εκεί πού έψαχνε Θυμήθηκε ό προθυπουργός τού Βελγίου, θά σταματήσει από τήν προεδρία τού Ευρογκρουπ καί αποφάσησε νά τού στείλει πρώτος τήν ανθοδέσμη.  ΑΛΛΑ  Τόν έπιασε η μύγα λέει. Παρεξηγήθηκε αλά Ελληνικά μέ τό Γιούνκερ , καί αρθρογραφεί . Ενα Είδος ιδικής Ανθοδέσμης έπειδή Είπε λέει ο Γιούνκερ οτι η Ελληνική αστική Τάξη, δέν ειναι πατριωτική, Χωρίς νά λάβει 
    υπόψιν ……………………………………………………………………………………………………………………….πρώτον οτι :
    Πολλά από τά λεφτά πού μεταφέραν στό εξωτερικό καί πέζουν  στά Καζίνα πολυτελείας, στά Χρηματηστήρια τού Λονδίνου,Φρανκφουρτης,νέας Υόρκης καί Τόκιο, άλλα τά εγοράσαν Σπίτια,  στό Βερολινο Παρίσσι καί Λονδίνο , όπως είπε   ό Σούλτζ  στήν συνέντευξη τών τριών CNN ,τήν ημέρα της παραλαβής τού ΝΟΜΠΕΛ …………..επερισσέψαν καί γιά καταθέσεις στίς Τράπεζες τής Ελβετίας  Λι΄χτενσταϊν αλλά καί τού ΒΕΛΓΙΟΥ.  καί δέν πρέπει νά Εχει παράπονο. δεύτερον:  Καί ειναι καί Θεσμικό αυτό.  Τι τόν νοιάζει αυτόν καί τό καθε ένα Ευρωπαίο Κολόπεδο σέ ποιό Εύρωπαικό καθίκι αφήνει τά ρέστα του ό κάθε Ελληνας. ?

    Αλλά καί αυτό είναι καί τό ποιό σημαντικό Τίς παραπάνω ΜΙΖΕΣ  , τά λευτά τής ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, μαύρα καί κάθε λογής παράνομα .  Είναι …….ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ………
    παίζοντε, τζιράρονται , ανακύκλώννονται , ξεπλένοντε φτιάχνονται επιχειρήσεις,εργοστάσια .
    Γινοντε δρόμοι ΄σχολεία, νοσοκομία , απαξιώννονται.
    Τώρα ποιός,  εναι ο παραπανω  μεθυσμένος  θά αποφασίσουν οι αναγνώστες 
    ό Γιούνκερ  γιά ο Φελνίκος τήν ώρα πού έγραφε είπιε λιγο παραπάνω?
    Πάρτο τό ποτήρι ,εγώ τό κρατώ Στη΄ν υγειά μας.

    • Χαίρε θείε Κ (Κώστα, Κωνσταντίνε ή και Κωστή). Πρόσεξα ότι στιο αρχικό uncle πρόσθεσες και το Κ. Πολύ καλά έκαμνες
      Από τουδε και εις το πολύ εξής που λένε μου φαίνεται θα διαβάζω μόνο εσένα. Ο φελνίκος κάνει την τακτική αν’άλυση ενώ εσύ εκείνη που πρέπει. την πρέπουσα δηλαδή. Για να είμαι ακριβής αλληλοσυμπληρώνεστε!!!

      Ευτυχείτε μακαρίως

  2. KaterinaK 19:19 12/01/2013

    παροιμία 1η. «εδω κάηκαν τα μάτια μου, τα ματοτσίνορα θα κλαίω τώρα;»
    παροιμία 2η. » Καλά, τον λύκο τον βλέπουμε, τα ίχνη θα ψάχνουμε…;»
    παροιμία 3η. «τι κάνεις Γιάννη;   – κουκιά σπέρνω»

    υγ. Ο Γιούγκέρ, καμιά φορά, είναι στ αλήθεια λίγο πιωμένος μεθυσμένος,(έτσι μου φαίνεται,) γι αυτό τον βρίσκω πιο ανθρώπινο απ τους άλλους Βόρειους ατσαλάκωτους Αγοραστές μας.

  3. Chli katerina 11:23 12/01/2013

    Πολύ καλό !!!

    • Uncle.K 16:52 12/01/2013

      Εριξε καί πάλι μιά δόση φτηνού πατριωτισμού, γιά νά σας τυφλώσει καί τούς τρείς.Διαβάστε τό αρθρο ξανά, στό βάθος, αστε τήν επιφάνεια , γιά νά καταλάβετε πού τό πάει. 
      Τό Ιδιο ισχύει καί γιά τό περασμένο Χλι Κατερίνα μήν μένεις στα ΚΟύλικα σούπα μούπες μόνο , σκάψε δούλεψε τά μυαλά σου καί μήν παιζεις πολύ τό πουλ@κι σου.

  4. Ntsia 11:02 12/01/2013

    ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΟΥΝ ΟΣΟ ΓΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

    • Ligovi22 12:00 12/01/2013

      Συμφωνώ απολύτως και με το άρθρο και με τη Ntsia

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.