ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Αύγουστο

Ελεγχόμενη σταθμευση στον Πειραιά

Σε πέντε ζώνες θα εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στον Πειραιά, από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο.

Ελεγχόμενη σταθμευση στον Πειραιά

Το μέτρο θα περιλαμβάνει συνολικά 4.700 θέσεις στάθμευσης και θα καλύπτει το εμπορικό κέντρο, το λιμάνι του Πειραιά από τον Άγιο Νικόλαο έως τον προαστιακό σιδηρόδρομο, την Φρεαττύδα, το Πασαλιμάνι και ένα μέρος της περιοχής Ευαγγελίστρια.

Από το σύνολο των 4.700 ελεγχόμενων θέσεων στάθμευσης, για τους κατοίκους προορίζεται το 55% και για τους επισκέπτες το 45%. Επίσης, θα οριστούν θέσεις δικύκλων και θέσεις πολιτών με αναπηρία.

Η τιμολόγηση της στάθμευσης που σχεδιάζει να εφαρμόσει ο Δήμος Πειραιά προβλέπει για διάρκεια στάθμευσης έως μισή ώρα 0,50 ευρώ, έως μία ώρα 1 ευρώ, έως 2 ώρες 2 ευρώ και έως 3 ώρες 5 ευρώ. Το ωράριο εφαρμογής του μέτρου θα είναι: για το διάστημα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα καταβάλλουν τίμημα 20 ευρώ τον χρόνο ώστε να μπορούν να λάβουν ειδική άδεια στάθμευσης εντός των καθορισμένων ζωνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.