ΚΟΣΜΟΣ

Στη Ρωσία

Κυβερνοεπίθεση «μαμούθ» με στόχο φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Ρώσοι ερευνητές του Εργαστηρίου Κασπέρσκι έφεραν στο «φως» στοιχεία που αφορούν σε μια κυβερνοεπίθεσης ευρείας κλίμακας όπως μεταδίδει το ΒΒC

Κυβερνοεπίθεση «μαμούθ» με στόχο φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στόχος της κυβερνοεπίθεσης ήταν η κλοπή απόρρητων εγγράφων. Η όλη επιχείρηση τέθηκε σε λειτουργία το 2007. Το λογισμικό με το οποίο γινόταν η κυβερνοεπίθεση «παραβίαζε» τα συστήματα ασφαλείας πρεσβειών, κυβερνητικών οργανισμών, πυρηνικών εργαστηρίων και ερευνητικών κέντρων με αντικείμενο το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό «υπέκλεπτε» κωδικοποιημένα αρχεία, ενώ ήταν τόσο εξελιγμένο που είχε τη δυνατότητα να «ανασύρει» ηλεκτρονικά ακόμη και διαγραμμένα αρχεία.

«Πρωταρχικός στόχος της κυβερνοεπίθεσης ήταν χώρες της ανατολικής Ευρώπης, πρώην σοβιετικές δημοκρατίες καθώς και κράτη της κεντρικής Ασίας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα Εργαστήρια Κασπέρσκι και προσθέτουν: «Κύριος στόχος των χάκερς ήταν να συγκεντρώσουν ευαίσθητες πληροφορίες, από κωδικούς σε πληροφοριακά συστήματα έως και δεδομένα από φορητές συσκευές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.