ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραφείο Γ. Παπανδρέου: «Κρίμα Αντρέα»

«Πόλεμος» Παπανδρέου-Λοβέρδου-Κατσέλη για το ΔΝΤ

Σε πόλεμο ανακοινώσεων εξελίχθηκε η χθεσινή συνέντευξη του Α. Λοβέρδου στην οποία ισχυρίστηκε  ότι ήταν αντίθετος στην ένταξη στο ΔΝΤ και η σκληρή απάντηση από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Με ανακοίνωσή της διαψεύδει τον κ. Λοβέρδο και η κ. Λούκα Κατσέλη

«Πόλεμος» Παπανδρέου-Λοβέρδου-Κατσέλη για το ΔΝΤ

Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Η άλλη όψη» υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ.

Επιπλέον υποστήριξε ότι στο σχέδιο αυτό αντέδρασε τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο πρώην  Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με ανακοίνωση του γραφείου του έδωσε σκληρή απάντηση στους ισχυρισμούς του κ.Λοβέρδου, στην οποία αφού επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή του υπουργικού συμβουλίου υπήρξε ομόφωνη, αφήνει αιχμές ότι το κάνει για λόγους δημοσιότητας της κίνησης της οποίας ηγείται. "Κρίμα, Ανδρέα", καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου, με ομόφωνες, ιστορικές, δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις, έκανε το πατριωτικό της καθήκον και έσωσε τη χώρα και την ελληνική οικογένεια από το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας τον Μάιο του 2010.

Σήμερα, οι βασικές πολιτικές επιλογές εκείνης της περιόδου έχουν πλέον υιοθετηθεί και από πολιτικές δυνάμεις που πριν τις πολεμούσαν λυσσαλέα και τις απέρριπταν.

Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος «θυμήθηκε» σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις.

Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια;Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία. Υποτίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται «κίνησης». Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας. Είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα ορθοποδήσει -όπως και όλες εκείνες που στηρίζονται στην παραποίηση των αληθινών γεγονότων εκείνης της εποχής.

Αποτελεί, δυστυχώς, κρίμα για την πολιτική ζωή του τόπου η υποκρισία, η οποία μάλιστα έρχεται στη δημοσιότητα με τόση ευκολία.Και είναι βέβαιο ότι, τέτοιου είδους αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, ούτε την ανανέωση, ούτε την προοδευτική μεταρρύθμιση της χώρας μπορούν να σηματοδοτήσουν.

Και ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του Πρωθυπουργού θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξη μας στον μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες.

Συνθήκες που είχαν ήδη διαμορφωθεί και χαρακτηρίζονταν από το βάρος ενός πρωτόγνωρου ελλείμματος που κληρονόμησε η τότε κυβέρνηση, την αναξιοπιστία μας στη ευρωπαϊκή κοινότητα και τον ουσιαστικό αποκλεισμό της χώρας μας από τις αγορές λόγω των ανακολουθιών και της αλλοίωσης των πραγματικών στοιχείων της οικονομίας από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος, θυμίζουμε ότι, η απόφαση για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, ελήφθη ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κρίμα, Αντρέα».

Η απάντηση Λοβέρδου

Και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε ανακοίνωση με την απάντηση του στην οποία επιτίθεται στους συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για κηπουρούς οι οποίοι « κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην υπουργού έχει ως εξής:

«Όπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών.

Προσωπικά έχω παρά πολλές εμπειρίες. Χθες στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ''λλη όψη' και στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη επισήμανα πρώτον ότι η απόφαση προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ελήφθει με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και δεύτερον πριν την απόφαση όμως αυτή, είχαν προηγηθεί συζητήσεις, εντός αρμοδίων οργάνων στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ. Ορισμένοι Υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε.

Η συνέχεια είναι γνωστή και είμαι από αυτούς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την στήριξη της χώρας και των πολιτών της. Προσωπικά για αυτόν τον αγώνα έχω υποστεί τα πάνδεινα. Οι κηπουροί κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα.

Ποιος όμως τους ακούει; Κανείς!!! .

Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω , γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010.

Είναι φανερό ότι από την εν λόγω ανακοίνωση η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία . Εγώ είμαι παρών και όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ξέρει, δεν συμβιβάζομαι.

Η χώρα αυτήν τη στιγμή έχει ανάγκη να ορθοποδήσει η οικονομία της και να δοθεί με επιτυχία η μάχη κατά της ύφεσης, για την στήριξη της Ελλάδας και των πολιτών της.
Η μάχη αυτή προϋποθέτει ρήξεις κυρίως με εκείνους που συνήθισαν στις ευκολίες της ζωής . Κυρίως με εκείνους που «άνθισαν» πλάι σε άλλους που είχαν τη δική τους αυτοτελή και μαχητική ζωή.

Κύριοι συντάκτες – όποιοι και αν είστε- της κατάπτυστης ανακοίνωσης του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, πρέπει να καταλάβετε πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος.»

Και η ανακοίνωση της Κατσέλη

Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη στράφηκε εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου για τους ισχυρισμούς του περί μνημονίου.

Η απάντηση της πρώην υπουργού έχει ως εξής:

«Ουδέν ψευδέστερον! Λυπάμαι ειλικρινά! Δεν υπάρχει στη ζωή και στην πολιτική τίποτε χειρότερο από κάποιον που παραποιεί την πραγματικότητα προς ίδιον όφελος.

Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς καμιά επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια πολιτική που όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 6:42 20/01/2013

  Μάτριξ24 
  19/1/2013

  Και αν ακόμα «είχαν σχέδιο» ο ΓΑΠ και ο ΠΑΠΑΚ                                             (
  λες και τότε υπήρχε άλλη λύση ),
  Κε Υπουργέ ΑΛΛΟΣ  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΔΕΝ 
  ΕΙΧΕ  ΣΧΕΔΙΟ ?

  Δεν μας λέτε αν υπήρχε σχετικό σχέδιο                                                                         
  από τα αρχιλαμόγια Μέρκοζύ, hedge funds, rating agencies,
  «αντιμνημονιακή» δεξιά ( αρκεί να γίνω πρωθυπουργός, Ζάππεια ),        από την «αριστερά» ( αρκεί να
  πλησιάσω να γίνω πρωθυπουργός, Αργεντινή, μακάρι ), από τις καλτσοδέτες ( αρκεί
  να εκλεγώ ),
  από
  τους εθνοκάπηλους χρηματιστηριάκηδες,                                                               
  από τους «χούντα, μακάρι’ και «Χίτλερ, μακάρι» ) ?

  Κε Υπουργέ, κρίνεστε 1) γι’ αυτά που ΔΕΝ ΛΕΤΕ ,                                                            
  2)  γι’  αυτά ΠΟΥ ΛΕΤΕ
  υποκλινόμενος στο mainstream των
  Μ.Μ.Ε.  .
  Φαίνεται πως ΟΤΙ έγινε στην υγεία το έκαναν άνθρωποι                                                 σαν τον σεμνό
  Κουτρουμάνη
  Αποδεικνύετε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ γιά μιά ακόμη φορά,                                                                 
  πως το ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΦΩΤΟ κομμάτι του ΠΑΣΟΚ                                                     ( ΓΑΠ, ΠΑΠΑΚ
  σχεδόν οι μόνοι τότε πυροσβέστες )                                                         ήταν
  απελπιστικά ΜΟΝΟ του .

  Εσείς δεν θέλετε να πείτε, ούτε λέτε :
  «ΔΕΝ  ΧΡΩΣΤΑΩ  ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑ» . 

  Καλό δρόμο . . .
  Θ.Τ.
   

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.