ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι κατέθεσε στη δίκη για τα CDS

Ο Καμμένος διαψεύδει τον... εαυτό του

Επιμένει, ακόμη και μετά τη δίκη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ο Παν. Καμμένος να επιτίθεται στον Αντρίκο Παπανδρέου για την υπόθεση των CDS.

Ο Καμμένος διαψεύδει τον... εαυτό του

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Παν. Καμμένος μετέβη σήμερα το απόγευμα στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκειμένου - «να εγχειρήσει νέα στοιχεία για την υπόθεση των CDS, την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου και την εμπλοκή επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής Αντρίκου Παπανδρέου κατά Πάνου Καμμένου».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Καμμένος προσκόμισε επίσης «αποδεικτικά στοιχεία για τον δόλιο τρόπο υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια». Δεν ξέρουμε ποια είναι τα νέα στοιχεία που προσκόμισε ο Π. Καμμένος στον Γρ. Πεπόνη, όμως, στη δίκη που διεξήχθη υποστήριξε άλλα από αυτά που έλεγε επί μακρόν στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Ας δούμε τι έλεγε πριν τη δίκη και τι είπε κατά τη διάρκειά της:

Πριν από τη δίκη ο Π. Καμμένος δήλωνε ότι έχει «τη βεβαιότητα» σε ποιες εταιρείες πουλήθηκαν τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και ενέπλεκε τον Αντρίκο Παπανδρέου τον οποίο έφτασε στο σημείο να τον χαρακτηρίζει «λαμόγιο», και «μέλος μίας οικογένειας που φέρεται ως συμμορία», η οποία μάλιστα λειτουργεί «με νόμους κόζα νόστρα», έλεγε ότι διέπραξε ο ίδιος ο Αντρίκος Παπανδρέου «οικονομικό έγκλημα» και τον απειλούσε «με δίκη κάτω από το σπίτι του».

Πριν τη δίκη ήταν κατηγορηματικός για όλα. Όμως, στη δίκη, τα πήρε πίσω όλα! Αρνήθηκε ότι έχει αποκαλέσει τον Α. Παπανδρέου και την οικογένειά του με οποιοδήποτε αρνητικό χαρακτηρισμό! Μάλιστα υποστήριξε ότι μόνο ερωτήσεις έκανε στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως βουλευτής…

Διαβάζουμε από τα πρακτικά της δίκης και από το υλικό που προσκόμισαν και οι δύο πλευρές:

1. Σε παρατήρηση του Προέδρου του Δικαστηρίου «εσείς λοιπόν λέτε ότι δεν είχατε διάθεση πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεων του προσώπου…», ο Π. Καμμένος απαντάει κατηγορηματικά (σελ. 45 πρακτικών): «Καμία κύριε Πρόεδρε, και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους» (!) Και συμπληρώνει: «Έκανα το καθήκον μου ως βουλευτής…» (!!)

Ο δε βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του Π. Καμμένου, κ. Κ.Τ., δηλώνει (σελ.32 πρακτικών): «Ο κ. Καμμένος λοιπόν ποτέ δεν έβλαψε την τιμή και την υπόληψη του κ. Α. Παπανδρέου διότι ποτέ δεν αναφέρθηκε εις βάρος του καταφατικά. Εγώ δεν έχω διαβάσει ποτέ μία δήλωση του κ. Καμμένου… που να λέει ο Α. Παπανδρέου είναι απατεώνας, ο Α. Παπανδρέου έκανε αυτό, τον κατηγορεί για εκείνο. Όχι. Ο κ. Καμμένος έκανε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου… πήρανε δημοσιότητα και η δημοσιότητα δημιούργησε πρωτοσέλιδα και τα πρωτοσέλιδα δημιουργήσανε αναρτήσεις στα sites αλλά αυτά δεν είναι του Καμμένου» (!)

2. Ο Π. Καμμένος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει αποκαλέσει τον Αντρίκο Παπανδρέου “λαμόγιο” (σελ.45 πρακτικών): «Πού τον έχω πει λαμόγιο, να μας πει. Κύριε Πρόεδρε, δεν προκύπτει από πουθενά» (!!)

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στη σελ. 64 των γραπτών “προτάσεων” Καμμένου για την 2η αγωγή, ο τελευταίος λέει «αρνούμαι κατηγορηματικά την πατρότητα των σκόρπιων αυτών εκφράσεων» (“λαμόγιο”, “μέλος συμμορίας”, “τέλεσε οικονομικό έγκλημα”) (!!!)

Και στη σελ. 7-8 των ίδιων “προτάσεων”, ο Π. Καμμένος λέει ότι ο Α. Παπανδρέου «διαστρέφει τις δηλώσεις μου, αποδίδοντας μου δηλώσεις και κρίσεις τρίτων… προκειμένου να ισχυριστεί ότι δήθεν προσβάλλω την τιμή και την υπόληψη του ιδίου» (!) Και συμπληρώνει: «Η αναφορά δε στο πρόσωπο του αδερφού του ενάγοντος ότι «λειτουργεί ως έμμισθος broker» και στην εταιρία IJ Partners για την οποία αναφέρθηκα με εκφράσεις όπως “υποτιθέμενος τελικός αποδέκτης των ασφαλίστρων κινδύνου”, “εάν πράγματι αποδειχθεί ότι αγόρασε”, ουδόλως συνδέονται από εμένα με τον ενάγοντα» (!!).

3. Ο Π. Καμμένος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πει την οικογένεια Παπανδρέου μαφία και σε ερώτηση του Προέδρου «λέει ότι λέτε η οικογένειά του είναι μαφία – αληθές ή ψευδές;» απαντάει (σελ.46 πρακτικών): «Εγώ δεν είπα την οικογένειά του… παρακαλώ να μου πείτε κύριε Πρόεδρε σε ποιο σημείο και με ποιο μέσον» (!!)

4. Ο Π. Καμμένος αδειάζει όλα τα blogs και τα sites που έχουν δημοσιεύσει κατ’ επανάληψη ειδήσεις αναφερόμενες σε αυτόν και ουδέποτε έχει διαψεύσει – αντίθετα τα χρησιμοποίησε κατά κόρον εναντίον του Α. Παπανδρέου και τη οικογένειά του χωρίς όμως να διστάσει να τα “αδειάσει” κατά τη διάρκεια της δίκης για να αποποιηθεί των ευθυνών του!. Λέει συγκεκριμένα (σελ. 46 πρακτικών): «Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που δημοσίως έχω πει και έχω υπογράψει. Αυτά που γράφουν οι ιστοσελίδες, οι οποίες πολλές ελέγχονται από τους ίδιους ή οι οποίες είναι πληρωμένες για να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για να απειληθεί ο βουλευτής ή η δικαιοσύνη…»

5. Πριν τη δίκη, ο Π. Καμμένος ήταν σίγουρος για το “οικονομικό έγκλημα” που διέπραξε ο Α. Παπανδρέου. Στη δίκη όμως τα γυρίζει και λέει συγκεκριμένα ότι σκοπός των αγωγών του Α. Παπανδρέου εναντίον του ήταν (σελ. 47 πρακτικών) «να σταματήσει καθ’ οιοδήποτε τρόπο εκείνος και οι φίλοι του την διερεύνηση την ποινική αλλά και την κοινοβουλευτική των σκανδάλων των οποίων πιθανώς να έχουν διαπράξει ή φέρεται να έχουν διαπράξει» (!!)

Όμως, από τα πρακτικά της δίκης και το υλικό που προσκόμισε η κάθε πλευρά, προκύπτουν ότι άλλα έλεγε ο Π. Καμμένος. Εντελώς διαφορετικά. Και τα οποία ήταν γνωστά σε όλους μας, τουλάχιστον σε αυτούς που παρακολουθούν την ειδησεογραφία. Συγκεκριμένα:

1. Στις 18/5/2011 ο Π. Καμμένος στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Extra3 αποκαλεί τον Γ. Παπανδρέου «έμμισθο broker διεθνών τοκογλύφων».

Στις 19/5/2011 επαναλαμβάνει τον χαρακτηρισμό στον Real FM και στο Ν. Χατζηνικολάου, χρησιμοποιεί φράσεις όπως «πήρανε χρήματα» και εμπλέκει για πρώτη φορά τον Αντρίκο Παπανδρέου σε μία ιστορία πώλησης CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οποία, σύμφωνα με τον Καμμένο εμπλέκονται «πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, και αν όχι του Πρωθυπουργού, που μαζί με τον αδερφό του Πρωθυπουργού συμμετέχουν σε κοινές μη κυβερνητικές οργανώσεις…». Και ολοκληρώνει λέγοντας ότι «όταν κάποιοι τζογαδόροι κονομάνε 25 δις. και επιτρέπεται η πώληση των ασφαλίστρων κινδύνου… είναι θέμα πάρα πολύ σοβαρό και ειδικά όταν αυτοί που αγοράζουν έχουν σχέσεις με το περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού»

2. Στις 11/9/2011 ο Π. Καμμένος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Ράδιο 9 και απαντώντας στην παρατήρηση δημοσιογράφου «Πάνο, έχεις καταγγείλει την οικογένεια Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει όμως μύτη, ούτε και το ίδιο σου το κόμμα δεν βγαίνει να σε υπερασπιστεί», λέει: «…Εδώ έχουμε μία συμμορία, μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με τους νόμους της κόζα νόστρα, με μία ομερτά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και με συνεργούς παντού…» Βλ. για παράδειγμα εδώ.

3. Στις 19/9/2011 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο Καμμένος δηλώνει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία το παραδέχτηκε ο κ. Παπανδρέου ότι ο αδερφός του δουλεύσει σε εταιρία που αγοράζει και πουλάει και προτείνει CDS υπέρ της πτώχευσης της χώρας. Την εταιρία UNIGESTION…»

Βλ. εδώ.

4. Στις 27/9/2011, στην εκπομπή «Πολιτικό Στριπτίζ» του Studio 7 επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τους ισχυρισμούς του, λέγοντας: «Έχω την βεβαιότητα που πουλήθηκαν αυτά τα CDS του Τ.Τ…. Σε μία εκ των εταιρειών ψάχνω και βρίσκω ότι δουλεύει εκεί ο Αντρίκος Παπανδρέου…» και συμπληρώνει «είναι ξεκάθαρο ότι είναι προδότες, γιατί είναι ξεκάθαρο για τον κ. Παπανδρέου ο οποίος έβαλε τον κ. Σόρος στη Βουλή των Ελλήνων… οι δε εταιρείες του Σόρος είναι στις εταιρείες του Αντρίκου Παπανδρέου…» Βλ. για παράδειγμα εδώ.

5. Στις 14/7/2012, ο Καμμένος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter «Την κλείνει ο Αντρίκος την offshore… Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια. Διαδώστε το παντού.»

Βλ. εδώ.

6. Στις 25/9/2012, ενόψει της δίκης της πρώτης αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου, ο τελευταίος γράφει στο Facebook κείμενο ζητώντας συμπαράσταση στα δικαστήρια όπου «όπου ο Αντρίκος Παπανδρέου ζητά 1 εκατ. Ευρώ έναντι της σιωπής μου για τη ληστεία των 26 δισ. από την υπόθεση των CDS του Τ.Τ.» και συμπληρώνει: «Αν δεν έλθει ακόμη μία φορά θα Κάνουμε τη δίκη κάτω από το σπίτι του…»

Βλ. εδώ.

7. Στις δε 27/9/2012 ο Καμμένος λέει επί λέξει: «Για ακόμη μία φορά το μέλος της οικογένειας που φέρεται ως συμμορία, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου… Ο υπάλληλος της εταιρείας των brokers που αγόρασαν τα CDS που πόνταραν στην πτώχευση των Ελλήνων, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου… Το έγκλημα που διέπραξε η οικογένειά του, ο ίδιος διέπραξε οικονομικό έγκλημα…»

Βλ. εδώ.

Ποια είναι η βασική κατηγορία που διακινεί από το Μάιο του 2011 ο Καμμένος: ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα και τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, που είχε εσωτερική πληροφόρηση ως Πρωθυπουργός της χώρας, προέβηκαν μέσω της πώλησης ασφαλίστρων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε παράνομα και ανήθικα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας (μέσω των εταιριών IJ Partners και Unigestion) με σκοπό να αποκομίσουν προσωπικό όφελος – κοινώς, να τα κονομήσουν.

Σημειώνουμε απλώς ότι -όπως είναι γνωστό και βεβαίωσε και ο Γ. Βαρουφάκης με υπόμνημά του στη δίκη- τα CDS δεν ήταν 25 ή και 60 δισ. όπως έχει υποστηρίξει ο Π. Καμμένος αλλά περίπου 3 δισ. Και δεύτερον, καμία από τις εταιρείες που έχει ονοματίσει ο Π. Καμμένος (UNIGESTION και IJ Partners) δεν αγόρασε ελληνικά CDS. Επίσης, οι αγοραπωλησίες CDS από το Τ.Τ. έγιναν από τη διοίκηση που είχε ορίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.