ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνη λύση» η επίταξη, λέει ο Βενιζέλος

ΠΑΣΟΚ εναντίων «ανάλγητων» εργαζόμενων

Ως «μόνη λύση» για την εκτόνωση της κατάστασης παρουσίασε την επίταξη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας να εννοηθεί πως μεταξύ άλλων, σώζει και την ...τιμή των συνδικαλιστών.

ΠΑΣΟΚ εναντίων «ανάλγητων» εργαζόμενων

Τη δική του εξήγηση για τη στάση του ΠΑΣΟΚ υπέρ της επιστράτευσης των εργαζομένων και της επίταξης των μέσων μαζικής μεταφοράς έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προλαβαίνοντας όσους θα έσπευδαν να τον κατηγορήσουν για «αναλγησία» κατά των εργαζομένων σε αυτά...

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να γίνουν σημαντικές διορθωτικές κινήσεις που επιλύουν σημειακές, καταφανείς αδικίες που υπάρχουν στην μισθολογική αντιμετώπιση ορισμένων μικρών κατηγοριών προσωπικού», θύμισε κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του χθες στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε εξάλλου για την σχετική πρόταση νόμου και την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, και θα μπορούσαν κατά τον ίδιο να δώσουν λύση στο πρόβλημα μη επιβαρύνοντας παράλληλα τον κρατικό προϋπολογισμό και μη επιβάλλοντας καμία περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση. «Τώρα που ανέκυψε το πρόβλημα, κάναμε μια σοβαρή διαμεσολαβητική προσπάθεια εκτόνωσης, η οποία δυστυχώς δεν απέδωσε», συνέχισε.

Επί του πρακτέου, δε, χαρακτήρισε την απεργία ως «λανθασμένη επιλογή εκ μέρους των συνδικαλιστών», δεδομένου ότι έθετε «απέναντι» στους εργαζόμενους την κοινωνία. «Δεν μπορείς πλέον στις κοινωφελείς υπηρεσίες, όταν έχεις απέναντί σου την κοινωνία, να εφαρμόζεις τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές. Δεν κατεβάζεις διακόπτες, δεν ακυρώνεις το αγαθό της δημόσιας συγκοινωνίας ή της δημόσιας υγείας. Δεν το αντέχει αυτό η κοινωνία, η οποία ενοχλείται και από τις επαμφοτερίζουσες, παλαιοσυνδικαλιστικές θέσεις κομμάτων», είπε, «καρφώνοντας» με το γάντι και χωρίς να τον κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Υπερασπίστηκε δε, ως «μόνη λύση» που απέμεινε την επίταξη, δεδομένου ότι «φτάσαμε στο σημείο να μη γίνονται σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις», όπως είπε. Κλείνοντας μάλιστα το μάτι στους συνδικαλιστές, υποστήριξε ότι η επίταξη προβλέπεται από τον νόμο και «λειτουργεί εκτονωτικά, γιατί επιτρέπει και στην απεργία να λήξει και στο συνδικαλιστικό κίνημα να μη φανεί ότι ανακαλεί τις αποφάσεις του»...

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.