ΚΟΣΜΟΣ

Πνίγει τους πολίτες η ατμοσφαιρική ρύπανση

Πεκίνο απαγορευμένη πόλη

Ξεπέρασε τα όρια ασφαλείας η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο καθώς σύμφωνα με περιβαλλοντολόγους η ποιότητα του αέρα έφτασε χθες και σήμερα στο χειρότερο επίπεδο. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι 45 με 50 φορές πάνω από τα όρια ασφαλείας, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Πεκίνο απαγορευμένη πόλη

Οι αρμόδιες υπηρεσίες  συνέστησαν στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

'Ενα πυκνό νέφος αιθαλομίχλης έχει καλύψει τον ουρανό πάνω από την κινεζική πρωτεύουσα των περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων, περιορίζοντας την ορατότητα και προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η συγκέντρωση μικροσωματιδίων σε ορισμένα κέντρα ελέγχου στο Πεκίνο ήταν πάνω από 600 μικρογραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο και στα 900 μικρογραμμάρια χθες το βράδυ.

Οι ίδιες συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και τις επόμενες δυο ημέρες.

Η ρύπανση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους κινέζους ηγέτες. Ο απερχόμενος πρόεδρος Χου Τζιντάο στην ομιλία του στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος το Νοέμβριο τόνισε ότι "πρέπει να σταματήσει η οικολογική υποβάθμιση και να οικοδομηθεί μια ωραία Κίνα".

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν στα τέλη του περασμένου έτους ότι θ΄αρχίσουν να δίνουν στη δημοσιότητα ωριαία δεδομένα για τη ρύπανση στις μεγαλύτερες κινεζικές πόλεις.

Οι αρχές του Πεκίνου έχουν ήδη κάνει βήματα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα με τη μετεγκατάσταση των περισσοτέρων ρυπογόνων βιομηχανιών, όμως δεν έχει συμβεί το ίδιο και στις γύρω περιοχές, οι οποίες φαίνεται ότι δεν έχουν θέσει ως στόχο τη μείωση της καύσης του άνθρακα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.