ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Αντισυνταγματική και παράνομη»

Π. Ψωμιάδης: Να ακυρωθεί η απόφαση έκπτωσης από περιφερειάρχης

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθεση στη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η πρόσφατη απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία κρίθηκε έκπτωτος του αξιώματος του ζητά ο Π. Ψωμιάδης.

Π. Ψωμιάδης: Να ακυρωθεί η απόφαση έκπτωσης από περιφερειάρχης

Η προσφυγή του κ. Ψωμιάδη θα συζητηθεί στις 6.6.2013 στην αυξημένη σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ έχει καταθέσει αίτηση αναστολής, καθώς και αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε   ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, καθώς «καθʼ υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του» μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο ύψους 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.

Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη η απόφαση με την οποία τέθηκε έκπτωτος είναι παράνομη διότι μια από τις προϋποθέσεις που μπορεί να τεθεί έκπτωτος ένας νομάρχης είναι  ότι από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος έχει προκληθεί οικονομική βλάβη στην περιφέρεια ή στα Νομικά Πρόσωπα που έχει.

Αυτό όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν προκύπτει από την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου, αναφέρει ο κ. Ψωμιάδης. Ακόμη θεωρεί αντισυνταγματική την επίμαχη απόφαση καθώς πριν από την έκδοσή της δεν κλήθηκε  σε ακρόαση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.