ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλεί το ΠΑΣΟΚ να μην το ψηφίσει

Ραγκούσης: Ανήθικο και αντιπαραγωγικό το φορολογικό

Το φορολογικό νομοσχέδιο «δεν αφήνει καμιά απολύτως αμφιβολία ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στο χθες που μας χρεοκόπησε», υποστηρίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

 

Ραγκούσης: Ανήθικο και αντιπαραγωγικό το φορολογικό

Ο πρώην υπουργός καταλογίζει στην κυβέρνηση παλαιοκομματική νοοτροπία και «ολική επαναφορά στις πρακτικές του παρελθόντος». Σημειώνει ότι  «εθνικό και πατριωτικό χρέος»  της πολιτικής ηγεσίας είναι να αλλάξει και να μεταρρυθμίσει «τις άρρωστες δομές, αντιλήψεις και πρακτικές που μας οδήγησαν στο δημοσιονομικό γκρεμό» και να θεμελιώσει ένα παραγωγικό πρότυπο ανάπτυξης που θα πάρει τη θέση του καταναλωτικού μοντέλου ευημερίας της μεταπολίτευσης.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «επαναθεμελιώνει την Ελλάδα της κατανάλωσης και όχι της παραγωγής, φροντίζει και νοιάζεται για τους επιχειρηματίες και όχι για τις επιχειρήσεις».

Υπογραμμίζει ότι «ο φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις αυξάνεται, αντί να μειώνεται από το 20% στο 26%, ενώ ταυτόχρονα ο φορολογικός συντελεστής των μερισμάτων αντί να αυξάνεται, μειώνεται από το 25% στο 10%». Όπως υποστηρίζει, το νομοσχέδιο «φωνάζει "ζήτω η Ελλάδα της κατανάλωσης, ζήτω η Ελλάδα των πλούσιων επιχειρηματιών και των πτωχευμένων επιχειρήσεων, ζήτω η Ελλάδα της ανεργίας και της προκλητικής κοινωνικής ανισότητας , ζήτω η Ελλάδα της ύφεσης"».

Επιπροσθέτως, δηλώνει ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από «φορολογική ανηθικότητα».

«Δεν είναι δυνατόν, ξεπερνά τα πλέον ακραία όρια της πολιτικής και κοινωνικής ανηθικότητας ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία η πρόβλεψη για μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων, διότι δεν είναι δυνατόν δυόμισι ετών μειώσεις μισθών των εργαζομένων να μετατρέπονται σε αύξηση των ατομικών εισοδημάτων των επιχειρηματιών», τονίζει.

Όπως υποστηρίζει, τα οφέλη από τη μείωση των μισθών αντί να επενδύονται «στην ενδυνάμωση και επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας, άρα στην ανάπτυξη , διοχετεύεται στην αύξηση των ατομικών εισοδημάτων των εχόντων ,τελικά στην κατανάλωση και την αύξηση των εισαγωγών ή και στην αύξηση των καταθέσεων που εξάγονται σε τράπεζες του εξωτερικού».

Ο Γ. Ραγκούσης προσθέτει ότι «πρόκειται για την πιο ανήθικη, άθλια και απροσχημάτιστα ληστρική αναδιανομή των εισοδημάτων που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα» και καλέί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Και επειδή πολλοί θα αναρωτηθούν "δηλαδή να πέσει η κυβέρνηση" ;  Απαντώ : να μην πέσει η κυβέρνηση. Να αλλάξει αυτό το ανήθικο , άδικο και παλαιοκομματικής εμπνεύσεως φορολογικό νομοσχέδιο», τονίζει.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα της κοινωνίας για φορολογική δικαιοσύνη, μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του δίκαιου επιμερισμού των βαρών.

Τέλος, αφήνει αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας ότι «η Ελλάδα δεν συνεχίζει να ζει μόνον με το ψέμα της αντιπολίτευσης, ότι με ένα άρθρο θα αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά και με την αλήθεια της κυβέρνησης ότι δεν έχει την πολιτική βούληση και άρα δεν πρόκειται τίποτε να αλλάξει από τις δομές που παράγουν φορολογική αδικία, σκάνδαλα, διαφθορά και τελικά την πορεία προς ένα νέο δημοσιονομικό γκρεμό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.