ΕΛΛΑΔΑ

Τι εξετάζουν υπ. Άμυνας-ΕΕΤ

Ρυθμίσεις στα δάνεια των στρατιωτικών

Στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων -πολιτικών υπαλλήλων και στρατιωτικών- αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ρυθμίσεις στα δάνεια των στρατιωτικών

Μετά την αύξηση των ατόμων που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους  προς τις τράπεζες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) συμφώνησαν τη σύσταση επιτροπής, που θα εξετάσει τρόπους ελάφρυνσης των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζητούν μεταξύ άλλων για μείωση της καταβαλλόμενης δόσης από το δανειολήπτη ώστε να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό των μηνιαίων καθαρών αποδοχών του, ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωση του επιτοκίου.

Επίσης προτείνεται τα μέτρα να ισχύσουν για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ γίνονται διαβουλεύσεις για να υπάρξουν νέα τραπεζικά προϊόντα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.