ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική και για Βενιζέλο

«Στο κόκκινο» η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στο κάδρο των ποινικών ευθυνών και τον Ευ. Βενιζέλο πυροδότησε νέο γύρο σύγκρουσης.

«Στο κόκκινο» η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Οι σχέσεις της Κουμουνδούρου με την Ιπποκράτους βρίσκονται από προχθές στο χειρότερό τους σημείο, με το ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει «προσπάθεια ενοχοποίησης και συκοφάντησης» και να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και «ανοησίες».

Ωστόσο, η χθεσινή απόφαση της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στα προς παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή πρόσωπα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στον πόλεμο μεταξύ των δυο κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ, ήδη από χθες το βράδυ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας». «Οι μάσκες επιτέλους έπεσαν. Μετά από εβδομάδες παραφιλολογίας, συκοφαντίας, απειλών και χυδαίων διαρροών, ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις. Τα στοιχεία που ήρθαν από τη Γαλλία του προκάλεσαν βαθειά απογοήτευση και προφανώς πολιτική τύφλωση» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας και μάλιστα τώρα που διανοίγονται θετικές προοπτικές για την ανάκαμψή της. Στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας» τονίζει η Ιπποκράτους.

«Ποινικές ευθύνες Βενιζέλου»

Παρά την οξύτατη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ εδώ και ημέρες, όταν απλώς φημολογείτο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντάξει στον κύκλο των εχόντων ποινικές ευθύνες τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Κουμουνδούρου χθες δημοσιοποίησε την απόφασή της: να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο της εγχώριας κλεπτοκρατίας, αποδεικνύει περίτρανα ότι τα πρόσωπα και τα κόμματα που επέβαλαν στην κοινωνία και στη χώρα την μνημονιακή εξουθένωση, επεφύλαξαν για τους εαυτούς και τους εκλεκτούς τους ασυλία και υπόθαλψη», σημειώνει η Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χθες πήρε τις τελικές της αποφάσεις. «Η ευτράπελη προσπάθεια να εμφανισθούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής και της υπόθαλψής της, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το ίδιο και η προσπάθεια περιορισμού της διερεύνησης στον μέχρι πρότινος συνεργό τους» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, προαναγγέλλοντας ότι «δε θα συμπράξει στην συγκάλυψη καμιάς πτυχής της υπόθεσης, ούτε στην υπόθαλψη κανενός ενεχομένου, αλλά θα ζητήσει τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, ανεξαρτήτως θέσης στην κυβερνητική ιεραρχία». «Θα ζητήσουμε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πληροφορίες επιμένουν ότι στην τελική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες για τη μη αξοποίηση της λίστας στον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και στους κκ. Σαμαρά και Στουρνάρα.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.