ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανυποχώρητος στην τήρηση του προγράμματος ο Χρ. Σταϊκούρας

Αποτυχημένη η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση

Μια χαραμάδα αφήνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων την συνδέει με την εκταμίευση της δόση του Μαρτίου και την χαρακτηρίζει προαπαιτούμενη δράση.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news» ότι «η κινητικότητας είναι κομβική για την κυβέρνηση, καθώς είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δεδομένου ότι είναι κριτήριο για την δόση του Μαρτίου» και όπως επανέλαβε αφορά 27.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Στην ίδια συνέντευξη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση γιατί «δεν αποδίδει, αφού διόγκωσε την φοροδιαφυγή κι οδήγησε στο κλείσιμο επιχειρήσεων», όπως παραδέχθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ωστόσο, διατήρησε επιφυλάξεις για το πότε θα μειωθεί ο ΦΠΑ λέγοντας ότι «με την πιστή τήρηση του προγράμματος και αν συνεχιστούν οι δείκτες να εξελίσσονται θετικά, μπορεί να έχουμε θετική έκβαση και σε αυτό».

Τέλος, για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων τόνισε ότι «υπάρχει επενδυτικό κλίμα το οποίο είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με μερικούς μήνες πριν, όταν αντιμετωπίζαμε κινδύνους τόσο της χώρας, όσο και του νομίσματος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.