ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα με τη γαλλική Total

Διαπραγματεύσεις για τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι διαπραγματεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με τις πετρελαϊκές εταιρείες για να παραχωρηθεί άδεια ερευνητικής γεώτρησης για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στα οικόπεδα που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδότησης, συνεχίζονται σήμερα και αύριο.

Διαπραγματεύσεις για τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ

Ειδικότερα, σήμερα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τη γαλλική Total για τα οικόπεδα 10 και 11. Αύριο, θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις με την ιταλική ENI για τα οικόπεδα 2,3 και 9. Οι διαπραγματεύσεις με τις πετρελαϊκές εταιρείες γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σε δηλώσεις του στις 20 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Ν. Συλικιώτης είχε αναφέρει ότι ήδη οι διαπραγματεύσεις ήταν σε ένα «πολύ καλό στάδιο» και με την ENI για τα οικόπεδα 2 και 3 και με την Total για το οικόπεδο 11.

Στο μεταξύ, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΚΡΕΤΥΚ) Χαράλαμπος Έλληνας δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση της Noble στο οικόπεδο 12 αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο. Ως προς την ποσότητα των αποθεμάτων ο κ. Έλληνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση θα καταδείξει κάτι περισσότερο από τον αρχικό υπολογισμό, που ήταν γύρω στα επτά τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.