ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έπειτα από ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ

Εμπλοκή στη σύνθεση της Προανακριτικής

Δεκατρία θα είναι τελικά τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ύστερα από ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Χάνει» έναν εκπρόσωπο το ΠΑΣΟΚ και έναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

 

Εμπλοκή στη σύνθεση της Προανακριτικής

Την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ διαβίβασαν και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, δεσμεύτηκε πάντως ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα με όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

«Πρέπει να τηρηθούν πλήρως οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπείται από 2 βουλευτές στην Προανακριτική Επιτροπή και η Αξιωματική Αντιπολίτευση με 3. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι 12μελής ή 15μελής η Επιτροπή, ή 20μελής. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να υπάρξει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των κομμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.