ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ

Καταδίκη πρώην πράκτορα που αποκάλυψε μυστικό πράκτορα

Σε 30 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Τζον Κυριακού, πρώην στέλεχος της CIA, επειδή αποκάλυψε την ταυτότητα ενός μυστικού πράκτορα.

Καταδίκη πρώην πράκτορα που αποκάλυψε μυστικό πράκτορα

Ένας πρώην πράκτορας της CIA, ο Τζον Κυριακού, καταδικάστηκε σήμερα σε 30 μήνες φυλάκιση επειδή αποκάλυψε την ταυτότητα ενός μυστικού πράκτορα της υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η καταδίκη του Κυριακού σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και 27 χρόνια που κάποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μυστικού πράκτορα.

Ο Κυριακού καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάνδρειας, στην πολιτεία Βιρτζίνια, σημείωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο πρώην πράκτορας είχε παραδεχθεί την ενοχή του τον Οκτώβριο.

Ο Κυριακού, που εργαζόταν για την αμερικανική μυστική υπηρεσία από το 1990 μέχρι το 2004, αποκάλυψε το όνομα του πράκτορα της CIA σε ηλεκτρονικό μήνυμα που είχε αποστείλει σε δημοσιογράφο το 2008.

Βοήθησε επίσης επανειλημμένα δημοσιογράφους παρέχοντας πληροφορίες για θέματα όπως η ανάκριση του Αμπού Ζουμπέιντα, μέλους της αλ Κάιντα, από τη CIA.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.