ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε συνέντευξή του στη Handelsblatt

Μεντβέντεφ: Υπό όρους η βοήθεια στην Κύπρο

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να στηριχθεί η Κύπρος για τη διάσωσή της, διαμήνυσε μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Μεντβέντεφ: Υπό όρους η βοήθεια στην Κύπρο

«Πιστεύουμε ότι το κύριο βάρος για την επίλυση των προβλημάτων της Κύπρου πρέπει να επωμισθούν η Κύπρος και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο Ρώσος πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Έσπευσε βέβαια, να διευκρινίσει ότι και η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει υπό όρους. «Όμως δεν αρνούμαστε τη βοήθειά μας υπό ορισμένους όρους. Οι όροι πρέπει να συμφωνηθούν εκ προοιμίου. Πριν από αυτό, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν από εμάς χρήματα», τόνισε επισημαίνοντας ότι η Ρωσία έχει ήδη χορηγήσει στην Κύπρο δάνειο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Ξεκαθάρισε πάντως πως η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να αγοράσει κρατικά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης, αλλά διάκειται θετικά απέναντι στο ευρώ.

«Αν και σήμερα το ευρώ βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, είμαι της άποψης ότι το ευρώ βοήθησε το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος κατά την κρίση 2008/2009», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η ιδέα του ευρώ είναι από γενικής απόψεως θετική. Για τον λόγο αυτόν ελπίζω ότι θα έχει θετικό μέλλον».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.