ΕΛΛΑΔΑ

Οι 500 κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών

Με... άρωμα γυναίκας η επίθεση στο «Mall»

Καρέ καρέ τα βήματα των δραστών έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου «The Mall», όπου την Κυριακή το πρωί σημειώθηκε η έκρηξη της βόμβας.

Με... άρωμα γυναίκας η επίθεση στο «Mall»

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, ένα μικροκαμωμένο άτομο, το οποίο φορούσε κασκόλ, σκούφο και ένα γυναικείο αξεσουάρ (χωρίς να αποκαλύπτεται) και κρατούσε μια τσάντα, μπήκε με προσεκτικές κινήσεις στο δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου από την πλευρά της Νεραντζιώτισσας και με τις κυλιόμενες σκάλες κατέβηκε στον πρώτο όροφο, όπου τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε σημείο που δεν έπιαναν οι κάμερες.

Ως ομάδα υποστήριξης λειτούργησαν πέντε με έξι άτομα, οι οποίοι αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους έφυγαν στη συνέχεια με χαρακτηριστική ψυχραιμία με συρμό του ΗΣΑΠ. Οι αστυνομικοί διερευνούν σε ποιους σταθμούς κατέβηκαν.

Η γυναικεία φιγούρα που μετέφερε τη βόμβα, σύμφωνα με πληροφορίες, μοιάζει με το πρόσωπο που είχαν καταγράψει οι κάμερες στην τοποθέτηση βόμβας σε συρμό του Μετρό στο Αιγάλεω στις 25 Φεβρουάριο του 2012.

Υπενθυμίζεται πως την ευθύνη για την αποτυχημένη επίθεση σε συρμό του Μετρό είχε αναλάβει με προκήρυξη που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη», ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε βρεθεί σε συσκευασία δώρου σε κάθισμα του συρμού.

Μάλιστα η συνδεσμολογία της βόμβας στο Μετρό ήταν ίδια με αυτή που εξερράγη στο «Mall», με μία διαφορά ότι το κύκλωμα κατέληγε σε 1,5 κιλό ζελατοδυναμίτιδας, αντί για τα 4 λίτρα εύφλεκτου υγρού.

Βέβαια η χρησιμοποίηση χύτρας ταχύτητας, μέσα στην οποία τοποθέτησαν τη βόμβα, οι δύο διακόπτες, η εκρηκτική ύλη και γενικά η συνδεσμολογία δείχνει τεχνογνωσία που χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Παράλληλα, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής σκανάρουν τα προφίλ περίπου

1000 ατόμων που τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν από τις κάμερες του εμπορικού κέντρου να κινούνται ύποπτα, προφανώς για να ελέγξουν το χώρο.

Πάντως οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είναι νέα στρατολογημένα μέλη και όχι «γνώριμά» τους, άτομα δηλαδή που τους έχουν απασχολήσει στο παρελθόν.

Να σημειωθεί, ότι έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.