LIFESTYLE

Τα ζώδια κάνουν παιχνίδι

Με κυβερνήτη τον Ερμή

Το αστρολογικό σύμπαν δίνει τον τόνο στην καθημερινή μας ζωή. Τελικά, για ποιον συνωμοτούν τα άστρα; Το matrix24.gr σας παρουσιάζει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας.

Με κυβερνήτη τον Ερμή

Κριός

Κριέ μου-Κριέ μου! Την έφεση στη σύρραξη και τον καυγά, λες και τα παίρνεις μαζί σου από το μαιευτήριο, όταν γεννιέσαι. Πόσο δε που ο Ερμής της σκέψης, της επικοινωνίας και του διαλόγου έχει μπει στον «διακτινίστε με, κ. Σποκ» Υδροχόο! Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο να ενδώσεις στην πρόκλησή του, που σε καλεί να τα κάνεις όλα ίσωμα στον άξονα Εγώ-Εμείς. Don’t: δεν θα έχεις με ποιόν/ά να κάνεις συμφιλιωτικό σεξ όταν οι όψεις Ερμή-Δία θα σου βάζουν στο μυαλό ένα σωρό ιδέες για «μίλα μου βρώμικα» σενάρια. Και, εν πάση περιπτώσει, με Ερμή στον ανθρωπιστή και κουλ Υδροχόο, θέλεις πραγματικά να τα κάνεις όλα λαμπόγυαλο με το ταίρι σου;

Ταύρος

Είσαι το πρώτο από τα ζώδια της Γης, Ταύρε, αλλά η έμφαση των ημερών είναι αρκετά αέρινη – πρωταγωνιστής των ημερών, δε, είναι ο Ερμής από τον Υδροχόο! Η έμφαση δίδεται στην καριέρα και τους κοινωνικούς ρόλους που επιλέγεις να υποδύεσαι, γεμίζοντάς σε με φρέσκες ιδέες και ανατρεπτική επικοινωνία με τους πάντες…ιδίως με τον/την καινούργιο/α συνάδελφο, αλλά μην περιμένεις αντίρρηση από μας! Με τις ευλογίες μας. Φρόντισε απλά να μην ξεστομίσεις πράγματα που δεν μπαλώνονται με τίποτα μετά. Κρίμα δε θα είναι να σε βρει το τρίγωνο Ερμή – Δία που ακολουθεί μόνο/η; Και με ποιόν θα βάλεις κοινές βάσεις για το μέλλον; Ε;ε;

Δίδυμοι

ΟK, είμαι η αστρολόγος σου και πρέπει να σου το πω, Δίδυμε: κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει! Οι μέρες μιλούν για μία κεραυνοβόλα ρήξη με κάποιο φιλικό σου πρόσωπο εξαιτίας ενός έρωτα. Λες να εκδηλώσει ο/η κολλητός/ή σου την (καλοκρυμμένη) ζήλια του/της για το αμόρε σου, που σε κλέβει από την παλιοπαρέα; Ή μήπως κολλητός/ή και αμόρε «ταυτίζονται»; Υπάρχει πάντα και το σενάριο το αμόρε να αποφασίσει ότι δεν μπορεί να αγνοεί άλλο τα εξόφθαλμα αισθήματά σου για κάποιον/α «φίλο/η»…Ολέθρια σενάρια και τα τρία, ωστόσο μη φοβάσαι, ο Δίας είναι εδώ – στο ζώδιό σου δηλαδή! Και το τρίγωνό του με τον Ερμή έρχεται και σου ανοίγει πόρτες και παράθυρα …απόδρασης!

Καρκίνος

Με έμφαση στη σπιτική θαλπωρή ξεκινούν και τελειώνουν οι μέρες αυτές Καρκίνε μου: και πώς αλλιώς; Το μόνο που θέλεις είναι βραδιές αγκαλιά με το ταίρι σου, συν κόκκινο κρασί, μία πιατελίτσα τυριών και το «Love actually» να παίζει καθησυχαστικά. Ομολογώ πως, όχι μόνο δε ζητάς πολλά, αλλά – με το τρίγωνο Ερμή – Δία έχεις και πολύ καλές πιθανότητες να τα έχεις. Αλλά …(τη μισείς αυτή τη λέξη,ε;κι εμείς!) θα πρέπει να έχεις αντέξει τις Συμπληγάδες του Ερμή στον Υδροχόο, που θα σε προκαλέσει σε άνευ προηγουμένου καυγάδες και ρήξεις με το έτερο ήμισυ. Εμείς απλά να σου πούμε ότι αξίζει τον κόπο να δώσεις τόπο της οργής, γιατί σε περιμένει ένας πολύ ρομαντικός Φεβρουάριος, ξέρεις!

Λέων

Η είσοδος του Ερμή, πλανήτη της σκέψης και της επικοινωνίας στον επαναστάτη, εκρηκτικό Υδροχόο, ανοίγει μία περίοδο όπου προς μεγάλη σου απελπισία, σημασία δεν έχουν τα όμορφα και εκλεπτυσμένα πράγματα και λόγια σε αυτή τη ζωή. Το συναίσθημα γενικότερα πάει περίπατο, κάτι που το εντείνει και η έμφαση των ημερών στα Κρόνια ζώδια, εσύ όμως νιώθεις πλούσιος/α και ευτυχής ακόμα και με τα πλέον ασήμαντα πράγματα. Αυτό που, δυστυχώς, δεν μπορεί να εκληφθεί ως ασήμαντο, είναι το τελικό ξεκαθάρισμα με κάποια «παλιά» αμαρτία εξ αποστάσεως/σε άλλη πόλη/σε άλλη χώρα είναι εδώ, και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αποτρέψεις. Προσπάθησε να το δεις σαν κάθαρση, γιατί αυτό ακριβώς είναι. Θάψε τους νεκρούς σου, πάρε το χρόνο σου για να πενθήσεις, γιατί έρχεται το τρίγωνο Ερμή – Δία που σε θέλει όρθιο/α και με χαμόγελο!

Παρθένος

Οι μέρες, Παρθένε, είναι αφιερωμένες στον Υδροχόο. Με τον κυβερνήτη σου, Ερμή, ήδη εκεί, το χαμόγελό σου κάνει για διαφήμιση της Colgate – και μπορεί να «πουλήσει» εσένα και τα πάμπολλά χαρίσματά σου σε οποιοδήποτε υποψήφιο ταίρι. Υπάρχουν βέβαια και οι ζόρικες όψεις του Ουρανού, όπου το χαμόγελό σου θα το χαλάσουν οι κυνόδοντες που θα μακρύνουν: είσαι έτοιμος/η να δαγκώσεις οποιονδήποτε σου ζητήσει ρέστα ή χρεωστούμενα από παλιά υπόλοιπα συναισθηματικού τύπου. Μη μασήσεις! Αντίθετα, χρησιμοποίησε το ευνοϊκό τρίγωνο του κυβερνήτη σου με το Δία, για να γίνεις από συναισθηματικό ασχημόπαπο κύκνος!

Ζυγός

Στον τομέα του φλερτ και του έρωτα φιλοξενείται ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας και της σκέψης – και η επικοινωνία σου με το ταίρι σου ή με το αντικείμενο του πόθου σου αποκτά κάτι από την κομψότητα, τη διπλωματία και το τακτ σου. Υπάρχει όμως πάντα και η άλλη οδός, που για ένα Ζυγό είναι η λιγότερο περπατημένη: η οδός της άμεσης αντιπαράθεσης, της σύρραξης και της ρήξης, που την αντιπροσωπεύει ο απέναντί σου Κριός. Ο Ουρανός από τον Κριό με τον Ερμή στις 20 μπορεί να σε κάνει χαλαρά από διπλωμάτη λιμενεργάτη, ως προς το τι θα πεις αν ανοίξεις το στόμα σου – δεν είναι κακό, αν μη τι άλλο θα σε θυμούνται για καιρό. Τέλος, το τρίγωνο Ερμή – Δία σου επιφυλάσσει πολλή χαρά αν αποφασίσεις μία πολύ ανανεωτική απόδραση με αυτόν/ή που σ΄ενδιαφέρει: όσο μακρύτερα, τόσο καλύτερα!

Σκορπιός

Με τον Κρόνο και άλλα αστρολογικά πολεμοφόδια στο ζώδιό σου, μια νότα γλυκύτητας τη χρειαζόσουν απεγνωσμένα, παραδέξου το Σκορπιέ. Στην κατάλληλη, λοιπόν, στιγμή, ο Ερμής μπαίνει στον Υδροχόο και τον ακολουθεί κι ο Ήλιος. Φοβίες οικογενειακής φύσης απαλύνονται, χάσματα γεφυρώνονται και εξομαλύνεται το όποιο τυχόν ερωτικό παρασκήνιο σε προβληματίζει. Θέλω, λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις ΟΛΟΝ τον παροιμιώδη σου αυτοέλεγχο για να μην κάνεις Κόσσοβο μία σχέση που ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αντίθετα, προτίμησε να ….ηλεκτριστείς ερωτικά! Το τρίγωνο Ερμή – Δία ενεργοποιεί τους τομείς του σεξ αλλά και του συναισθηματικού σου κόσμου. Σεξ με συναίσθημα, Σκορπιέ. Συνδυασμός κλασσικός και αξεπέραστος!

Τοξότης

Αν έψαχνες την ευκαιρία να τον/την γνωρίσεις/εντυπωσιάσεις/βάλεις στη ζωή σου, κάνε ένα πάρτυ να χαλάσει ο κόσμος! Αυτή την εβδομάδα ο Ερμής σου δίνει την ευκαιρία: Ξεκίνα να καλείς, μιας και το φλερτ ευνοείται και απογειώνεται!Το τρίγωνο Ερμή – Δία εγγυάται ότι όλοι θα περάσουν υπέροχα: θα αλληλογνωριστούν, θα μιλήσουν, θα επικοινωνήσουν, θα φλερτάρουν, θα διασκεδάσουν, κι εσύ θα είσαι ο τέλειος οικοδεσπότης/δέσποινα. Στην αντίθετη περίπτωση, ωστόσο (αν δηλαδή ψάχνεις τρόπο να σερβίρεις σε κόσμο το «σιχτίρ πιλάφι» ή κρατάς πάρα πολλά μέσα σου και κοντεύεις να εκραγείς), οι όψεις του Ουρανού προς το τέλος της εβδομάδας είναι πιο επικίνδυνες κι από απεμπλουτισμένο ουράνιο…

Αιγόκερως

Καλώς τον/την! Έτοιμος/η για προαγωγή; «Σε ποιόν τομέα;» θα με ρωτήσεις σαν πανέξυπνο παιδί που είσαι. Kudos, Αιγόκερε, γιατί γνωρίζεις πολύ καλά ότι δύσκολα μπορείς να αφεθείς στη χαρά του έρωτα αν η υπόλοιπη ζωή σου αποδομείται. Με μεγάλη πλανητική έμφαση αυτή την εβδομάδα στον οίκο της δημόσιας εικόνας σου τα ταλέντα και τα επιτεύγματά σου κοινοποιούνται στους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή – εν τω μέσω των επαίνων εύκολα θα διακρίνεις τα ερωτικά βλέμματα από τα συναδελφικά ή τα φιλικά. Αν αποφύγεις τη σύρραξη στο τέλος της εβδομάδας, λίγα μπορούν να σε πτοήσουν στο δρόμο σου προς την καρδιά του/της εκλεκτού/ής σου. Το τρίγωνο Ερμή – Δία είναι πολύτιμος σύμμαχος προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και για τα οικονομικά σου!

Υδροχόος

Ο Ερμής αλλά και ο Ήλιος στο ζώδιό σου, σηματοδοτεί μία εποχή που είναι ό,τι πρέπει για πράγματα που αγαπάς: περαιτέρω εξέλιξη κι επιμόρφωση, μακρινά ταξίδια, επαφή με ξένους ανθρώπους και πολιτισμούς, εκμάθηση μίας (ακόμα) ξένης γλώσσας, κι όλα αυτά με τα φτερά του Έρωτα. Αυτά τα συγκεκριμένα, μάλιστα, έχουν (ίσως) τη δυνατότητα να σε κρατήσουν μακριά από τα τύμπανα του πολέμου στο τέλος της εβδομάδας. Η λογική σου είναι το υπέρτατο όπλο σου, οπότε φρόντισε για ό,τι ξεστομίσεις να έχεις επιχειρήματα. Εδώ δεν κρίνεται μόνο η ικανότητά σου για λογική, απόσταση και δικαιοσύνη, αλλά επίσης τα ζάρια και τα αλόγατα ενός ανομολόγητου έρωτα, ή μιας πολύπαθης σχέσης. Το τρίγωνο Ερμή – Δία, κλείνει την εβδομάδα σαν στίχος του μακαρίτη του Jim Morrison: love hides in molecular structure/love is the answer.

Ιχθείς

Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την είσοδο του Ερμή στον Υδροχόο για να απογειώσεις τη σεξουαλική σου ζωή με γραπτό ή προφορικό λόγο, Ψαράκι. Είτε ως φλογερά γράμματα, είτε ως kinky sms εν τω μέσω πρωινών συσκέψεων είτε ως «μίλα μου βρώμικα», αυτός ο Ερμής έχει τη δυνατότητα να βάλει φωτιά στο κρεβάτι σου – κι ας βρίσκεται σε ζώδιο του Αέρα. Στο τέλος μόνο της εβδομάδας θέλω να κλειστείς σπίτι σου και να μη μιλήσεις με κανένα, ώσπου να περάσει η εκρηκτική επιρροή του Ουρανού που είναι απολύτως ικανή να τινάξει τη μπάνκα των σχέσεών σου στον αέρα. Φτου ξελευθερία σου λέει το τρίγωνο Ερμή- Δία, που είναι και πρώτης τάξης ευκαιρία να αγοράσεις πράγματα για να ομορφύνεις και να κάνεις πιο ερωτικό το σπίτι σου (για υποδεχθείς τον/την καλό/ή σου για μερικές ακόμα καυτές βραδιές…).

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.