ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη

Οκτώ νεκροί σε επιθέσεις εναντίον της Αλ Κάιντα

Αργά χθες το βράδυ σκοτώθηκαν σε επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης,ψοκτώ άνθρωποι, μεταξύ τους τέσσερα μέλη της Αλ Κάιντα.

 

Οκτώ νεκροί σε επιθέσεις εναντίον της Αλ Κάιντα

Στους 22 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν στην περιοχή, οι οποίες έχουν στόχο την Αλ Κάιντα από τις 24 Δεκεμβρίου.

Ένας φυλετικός προύχοντας της τοπικής φυλής δήλωσε ότι ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τζιπ στην περιοχή Ουάντι Αμπίντα, σχεδόν 170 χλμ. από τη Σαναά σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες. «Μόνο η ταυτότητα ενός εκ των νεκρών αναγνωρίστηκε. Πρόκειται για τον Ισμαήλ μπεν Τζαμίλ, ένα γνωστό μέλος της Αλ Κάιντα στην περιοχή», προσθέτωντας ότι «τα άλλα πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα».

Παράλληλα σε μια δεύτερη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στόχος της οποίας ήταν επίσης ένα τζιπ, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο ένας αναγνωρίστηκε και αυτός ήταν μέλος της φυλής της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά ενόπλων της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (AQPA) σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 2011 έως το 2012, με 53 επιδρομές πέρυσι έναντι 18 την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας New America Foundation που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Ο διοικητής εθνικής ασφαλείας της Υεμένης, ο Αλι Χάσαν αλ Αχμάντι, δήλωσε στις 8 Ιανουαρίου ότι οι επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον στόχων της Αλ Κάιντα στη χώρα συνεχίζονται στο πλαίσιο της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μεταξύ Σαναά και Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.