Neo

«Ο νόμος ισχύει και για τους δικαστές»

«Ας ρωτήσουμε το  κόσμο αν συμφωνεί» απάντησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε όσους ισχυρίζονται ότι το αίτημα να δημοσιεύονται τα «πόθεν έσχες» των δικαστικών συνιστά απειλή για τη Δικαιοσύνη.

 

«Ο νόμος ισχύει και για τους δικαστές»

«Χθες διάβασα σε κάποια εφημερίδα αθηναϊκή κάτι απίστευτο«, έγραψε στο Facebook. «Απειλώ έλεγε και ασκώ χυδαία πίεση προς τους δικαστές με την επιμονή μου να δημοσιοποιείται το πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών,δηλαδή η δημόσια και διαφανής εικόνα των περιουσιακών στοιχείων τους».

Ο Μιχ. Καρχιμάκης αναρωτήθηκε «από ποτέ η εφαρμογή του νομού και για τους δικαστές συνιστά απειλή» και υπογράμμισε: «Οποίος δεν φοβάται, οποίος δεν έχει κάτι να κρύψει φωνάζει δυνατά ΝΑΙ να εφαρμοστεί ο νόμος για την δημοσιοποίηση των πόθεν εσχες των δικαστών .Οποίος φοβάται ότι απειλείται από την διαφάνεια και την εφαρμογή του νομού που υποχρεώνει τους δικαστές σε δημοσιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων τότε αδικαιολογήτως αντιδρά».

Τι πρότεινε; «Ας μετρήσουμε λοιπόν την άποψη της κοινής γνώμης αν συμφωνεί να εφαρμοστεί ο νόμος για την δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των δικαστών», σημείωσε και πρόσθεσε, «θα τρίβετε τα ματιά σας όσοι ολίγοι αντιδράτε παραδόξως σε αυτό».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ  ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ <>. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΥΓΙΑ . ΔΕΝ ΣΥΝΗΣΤΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΙΣΑ ΙΣΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΒΗΤΟ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΗΣΗ <>

  2. Νομίζω οτι στην ρίζα της σκέψης πρέπει να κινηθούμε σ ε αυτό που ισχύει γιά όλους. Στους Δικαστές ειδικά ίσως λίγο αυστηρότερα, λόγω του ότι μαζι με τους Πανεπιστημιακούς, νομικά είναι «λειτουργοί» και τυγχάνουν ειδικών προνομίων. Ας έχουν περουσιακά στοιχεία, αλλά νόμιμα και «ηθικά». Η πείνα, αλλά και ο μυθώδης πλούτος δεν θα ταίριαζαν σε έναν αδιάφθορο. (Δ.Μαρούλης. Καθ-Φυσ-Αγωγής) 

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.