ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρα σε New York Times» και «Washington Post»

Ο Τσίπρας «πρωτοσέλιδο» στα αμερικανικά ΜΜΕ

Ο Τσίπρας «πρωτοσέλιδο» στα αμερικανικά ΜΜΕ

Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν στο επίκεντρο μεγάλων εφημερίδων των ΗΠΑ. Οι  «New York Times» και «Washington Post» αναφέρονται στην επίσκεψή στις Ηνωμένες Πολιτείες, προβάλλοντας τις θέσεις που παρουσίασε κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με συντακτικά επιτελεία τους, καθώς και μέρη από τις ομιλίες του στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε  τη θέση του για σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης όσον αφορά στο χρέος, σύμφωνα με δημοσίευμά των «New York Times».

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο 38χρονος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της, προτείνει μια ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους που απειλεί όχι μόνο τη χώρα του, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, ώστε να δοθεί ώθηση στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης και να αποτραπεί μια βαθύτερη οικονομική δυσπραγία.

Το ταξίδι του Α. Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι μέρος μιας εκστρατείας για να ενισχύσει την αξιοπιστία του ως πολιτικός, ενώ διατυπώνεται και η άποψη ότι τα κύρια ΜΜΕ στην Ελλάδα ελέγχονται από τις λεγόμενες «ολιγαρχικές οικογένειες» που φοβούνται άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αναφέρει η εφημερίδα.

Μιλώντας στους «New York Times» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Μετά από έξι χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα είμαστε μάρτυρες μιας ανθρωπιστικής κρίσης», είπε μιλώντας παράλληλα για τους εργαζόμενους που απεργούν, για τις περικοπές μισθών και την ανεργία.

Η «Washington Post», αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, στις συναντήσεις του σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κογκρέσο, καθώς και στην ομιλία του στο «Brookings Institution», υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, μίλησε για «καταστροφική πολιτική». Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν στην «ανθρώπινη δυστυχία. Είμαστε έτοιμοι για μια μάχη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «στην πολιτική υπάρχουν συμφέροντα που συγκρούονται».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.