ΚΟΣΜΟΣ

Οργιάζουν οι φήμες

Πάει για πρόεδρος των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον

Εντέχνως απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016, η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Πάει για πρόεδρος των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον

«Είμαι ακόμα υπουργός Εξωτερικών, είμαι λοιπόν ακόμα μέσα στην πολιτική και δεν έχω το δικαίωμα να απαντώ σε αυτές τις ερωτήσεις» είπε σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα στην εκπομπή "60 minutes", που προβλήθηκε χθες Κυριακή, λίγες ημέρες προτού η αμερικανίδα ΥΠΕΞ παραδώσει τα ηνία του υπουργείου στον Τζον Κέρι.

«Ο πρόεδρος και εγώ ανησυχούμε πάρα πολύ για το μέλλον της χώρας μας και δεν πιστεύω πως εκείνος ή εγώ μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα συμβεί αύριο ή την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε η Κλίντον.

Η 65χρονη Κλίντον δεν έχει δώσει σαφείς ενδείξεις για τις μελλοντικές της προθέσεις, αν και όλη η Ουάσινγκτον θεωρεί βέβαιο ότι θα είναι υποψήφια για την αμερικανική προεδρία τον Νοέμβριο του 2016. Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, από το 1993 ως το 2001 ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008. Προς μεγάλη έκπληξη, ο Ομπάμα την διόρισε υπουργό Εξωτερικών αμέσως μετά την πρώτη ορκωμοσία του.

Η σχέση του Ομπάμα με το ζεύγος Κλίντον χρονολογείται από παλιά. «Θεωρώ την Χίλαρι πιστή φίλη», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη σχέση του με την Κλίντον. «Μια σχέση ζεστή και στενή», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα χωρίς να αρνηθεί ότι υπάρχουν "σημαντικές διαφορές" ανάμεσά τους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017, αλλά ήδη πολύ είναι εκείνοι που συζητούν αν διάδοχός του θα είναι ο Τζο Μπάιντεν, σημερινός αντιπρόεδρος ή η Χίλαρι Κλίντον.

«Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε αδιόρθωτοι: ορκίστηκα πριν από τέσσερις ημέρες και με ρωτάτε για τις προεδρικές εκλογές μετά τέσσερα χρόνια», αστειεύτηκε ο Ομπάμα στην συνέντευξη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.