ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άφησαν στη μέση έργο, ενώ είχαν πληρωθεί

Ποινική διώξη σε ΕΡΓΟΣΕ και ΑΚΤΩΡ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος των νομίμων εκπρόσωπων της ΕΡΓΟΣΕ, ενός εκπροσώπου κι ενός υπαλλήλου της αναδόχου εταιρείας  ΑΚΤΩΡ σχετικά με την εκτέλεση έργου που αφορούσε στη διαδρομή Δομοκός - Λιανοκλάδι.

Ποινική διώξη σε ΕΡΓΟΣΕ και ΑΚΤΩΡ

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας άσκησε ποινική δίωξη για απιστία με ιδιαίτερα τεχνάσματα, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα. Η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελία, μετά από αναφορά της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που αφορούσε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του δικτύου και διάνοιξης της σήραγγας  στο Νομό Φθιώτιδας.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το έργο παρέμεινε ημιτελές, παρά το γεγονός ότι ανελλιπώς χρηματοδοτείτω.

Οι υπεύθυνοι της αναδόχου εταιρείας μετέτρεπαν διαρκώς τις μελέτες του έργου, φέρνοντας προσκόμματα στην ολοκλήρωσή του.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει εμπλοκή και άλλων μη πολιτικών προσώπων.

Η απάντηση της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ

Σε ανακοίνωσή-απάντηση η εταιρεία αναφέρει τα εξής:

1) Όπως αποδεικνύεται από αδιαμφισβήτητα στοιχεία Διεθνούς Ελεγκτικού Οίκου το κόστος των εργασιών του επίδικου έργου μέχρι την 30-9-12 ανήλθε στο ποσό των € 172.690.294, έναντι του οποίου η εταιρεία ΑΚΤΩΡ εισέπραξε το ποσό των € 160.181.210, έχοντας ζημία της τάξεως των € 12.509.084.

2) Είναι παράδοξο λοιπόν να αναζητούνται ποινικές ευθύνες για ένα έργο, που μάλιστα συνεχίζεται, από το οποίο η εταιρεία μας υπέστη αποδεδειγμένη ζημία. Θεωρούμε ότι η σχετική πραγματογνωμοσύνη της επιτροπής του ΤΕΕ, που αποτελεί τον επίσημο τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δικαιώσει τις θέσεις μας.

3) Η δίωξη ασκήθηκε διότι, ατυχώς, υπήρξε μία Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η οποία υιοθέτησε μονόπλευρα τις απόψεις του μελετητή του έργου, ο οποίος βρίσκεται σε αντιδικία με την ΕΡΓΟΣΕ για απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς οι συντάκτες της να αισθανθούν την ανάγκη να καλέσουν εκπροσώπους μας και να λάβουν πλήρη γνώση των θέσεών μας, που ανατρέπουν πλήρως τα συμπεράσματά τους.

4) Με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας είμαστε βέβαιοι ότι η αναμενόμενη πραγματογνωμοσύνη θα μας δικαιώσει και η ανάκριση που θα ακολουθήσει θα αναδείξει την ανυπαρξία δικών μας ευθυνών και οποιουδήποτε παρανόμου οφέλους, ώστε η υπόθεση αυτή να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό. "

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.