ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Παπανδρέου

«Ποιος θα φυλάττει τους φύλακες;»

Απάντηση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων δίνει με δήλωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Ποιος θα φυλάττει τους φύλακες;»

Τα θεσμικά άλματα που έγιναν από τη δική του κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη, η διαφάνεια που επιτεύχθηκε με την ανάρτηση όλων των πράξεων του Κράτους στη «Διαύγεια» και η θέσπιση της ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα περιλαμβάνονται στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

«Υπερασπίζομαι, εργάζομαι και υπηρετώ στη ζωή μου την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του, αναφέρει ο κ. Γ. Παπανδρέου και προσθέτει:

 Επί της δικής μου Κυβέρνησης έγιναν θεσμικά άλματα και στη Δικαιοσύνη.

 Υπόσχεση και πράξη της Κυβέρνησής μου ήταν η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των οικονομικών πράξεων του κράτους. Η “Διαύγεια” αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας για διαφάνεια και ορθή, εύνομη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.

 Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

 Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς.

 Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της.

 Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.

 Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.

  Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: “ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;”»

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Βασίλης 13:17 25/01/2013

    ποιός το έγραψε ρε παιδιά αυτό??????? και για που?????????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.