ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το ΕΣΠΑ

Το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» τον Χατζηδάκη

Βεντέτα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, φαίνεται ότι έχει ανοίξει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» τον Χατζηδάκη

Ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης και ο εισηγητής για θέματα Aνάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, αμφισβήτησαν ευθέως τις θριαμβολογίες του υπουργού για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά την περυσινή χρονιά.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο ετήσιος μνημονιακός στόχος του 2012 δεν επιτεύχθηκε. Το αντίστοιχο ποσοστό επίτευξης του ετήσιου στόχου του 2011 ήταν 101%. Δυστυχώς, η αλήθεια της πραγματικής οικονομίας δεν μπορεί να αλλάξει με λογιστικά τερτίπια στο παρά πέντε», δήλωσαν.

« Υπενθυμίζουμε ότι το Α΄ εξάμηνο του 2011 ο στόχος υπολειπόταν κατά πολύ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2012. Αυτό όμως δεν εμπόδισε να υπερκαλυφθεί η υστέρηση αυτή και να επιτευχτεί ο ετήσιος στόχος του ΕΣΠΑ στο 101% για το 2011», ανέφεραν και υπογράμμισαν:

«Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι το ήδη φτωχό 86% του 2012 θα ήταν ακόμη φτωχότερο αν το υπουργείο δεν χρησιμοποιούσε την λογιστική πρακτική του παρκαρίσματος πόρων, μια μέθοδο που παλαιότερα ο κ. Χατζηδάκης βάφτιζε «εύκολη απορρόφηση».

Η απορρόφηση από «παρκάρισμα σε ταμεία» ανέρχεται σε 380εκ:

• 300εκ ευρώ δόθηκαν για το Ταμείο Εγγυοδοσίας (τα 150 άρον άρον στο τέλος Δεκεμβρίου)

• 80εκ ευρώ δόθηκαν στο ΕΤΕΑΝ στο τέλος Δεκεμβρίου».

Σημειώνοντας ότι έτσι «στα 554 εκατ. της υστέρησης του μνημονιακού στόχου, πρέπει να προστεθούν 380 εκατ. ευρώ», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «ο στόχος του ΕΣΠΑ υπολείπεται ουσιαστικά κατά 934 εκ. ευρώ τα οποία στερήθηκε η πραγματική οικονομία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στον Κ. Χατζηδάκη. Τον περασμένο μήνα ο Γ. Μανιάτης και ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος είχαν ασκήσει δημόσια κριτική για το γεγονός ότι το ΥΠΑΝ δεν ζήτησε ευρωπαϊκά κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά στη Χίο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.