ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Γραπτά μηνύματα στον κόσμο του banking

Τραπεζικές συναλλαγές με SMS από του χρόνου στη Βρετανία

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στη Μεγάλη Βρετανία θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τραπεζικές συναλλαγές μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) από την άνοιξη του 2014.

Τραπεζικές συναλλαγές με SMS από του χρόνου στη Βρετανία

Οι δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη νέα υπηρεσία, ενημερώνοντας την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Έως τώρα, οκτώ τραπεζικά ιδρύματα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με τη δήλωση συμμετοχής, ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου ενός λογαριασμού, θα καταχωρείται σε μια ειδική βάση δεδομένων και θα του επιτρέπει να αποστέλλει και να λαμβάνει χρήματα μέσω ενός απλού γραπτού μηνύματος. Όσοι δικαιούχοι λογαριασμών δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν και τα στοιχεία τους να μην συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων.

Όπως έγινε γνωστό, για λόγους ασφαλείας, θα τεθεί όριο στο ύψος των χρημάτων των συναλλαγών που θα πραγματοποιούνται μέσω κινητών τηλεφώνων. Εδώ και καιρό, στη Μεγάλη Βρετανία, οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν διάφορα συστήματα online banking, αλλά για να προχωρήσουν σε μια τραπεζική συναλλαγή έπρεπε να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Πλέον, ένα γραπτό μήνυμα θα είναι αρκετό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.