ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ψάχνουν τώρα την Μάνια Τεγοπούλου

Αθώοι Λένα Τεγοπούλου-Ανδρέας Κουρής για τις ασφαλιστικές εισφορές

Aθώα κρίθηκε πριν από λίγο από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η κ.Λένα Χρ. Τεγοπούλου, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Αθώοι Λένα Τεγοπούλου-Ανδρέας Κουρής για τις ασφαλιστικές εισφορές

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε απαλλακτική κρίση κρίνοντας ότι η κατηγορούμενη δεν είχε εκτελεστικό ρόλο στο ΔΣ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπέχει οποιαδήποτε ποινική ευθύνη. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία πίσω στην Εισαγγελία της Αθήνας, προκειμένου να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σε βάρος της αδερφής της Μάνιας Τεγοπούλου.

Με το ίδιο σκεπτικό αθώωσε το δικαστήριο και τον Ανδρέα Κουρή, ο οποίος ήταν επίσης κατηγορούμενος για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό που προβάλλει ο επιχειρηματίας, ότι ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της επιχείρησης δεν έχει ποινική ευθύνη.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν από δύο μήνες ο Ανδρέας Γ. Κουρής είχε καταδικαστεί σε τετράμηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για την ίδια κατηγορία που αφορούσε άλλη πράξη εισφοράς για ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι αντίθετος στην αθώωση της Ελένης Τεγοπούλου ήταν ο Εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή της, κρίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συνήθως εμφανίζονται ως μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ «για να γλυτώνουν τις ποινές».

Η κ. Τεγοπούλου συνελήφθη το Σάββατο για χρέη περίπου 350.000 ευρώ σε ασφαλιστικό ταμείο (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.