ΚΟΣΜΟΣ

Αναγνωρίζει την ανησυχία τους, ζητεί εφαρμογή της λιτότητας

Η κομισιόν έλαβε, αλλά δεν κατάλαβε το μήνυμα των Ιταλών

Η Κομισιόν αφουγκράζεται το «μήνυμα ανησυχίας» που έστειλαν οι Ιταλοί ψηφοφόροι, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, Ολιβιέ Μπαγί. Πρόσθεσε όμως ότι η Ρώμη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η κομισιόν έλαβε, αλλά δεν κατάλαβε το μήνυμα των Ιταλών

Οι δεσμεύσεις της Ιταλίας για τη δημοσιονομική της προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν σε ισχύ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την σταθερή εμπιστοσύνη μας στις ιταλικές αρχές όσον αφορά στην δυνατότητά τους να βρουν και να δημιουργήσουν μια πολιτική πλειοψηφία η οποία θα συνεχίσει να επιτυγχάνει την εφαρμογή ενός προγράμματος για την ανάπτυξη και την απασχόληση, που είναι αυτό που χρειάζεται η Ιταλία για να μειώσει το επίπεδο του χρέους, που δεν είναι βιώσιμο», τόνισε.

Περίπλοκο το αποτέλεσμα εκτιμά ο Όλι Ρεν

«Περίπλοκο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους ιταλικούς θεσμούς.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του για τις ιταλικές εκλογές, ο Επίτροπος Οικονομίας επισημαίνει από την Κοπεγχάγη τα εξής:

«O ιταλικός λαός έκανε τη δημοκρατική του επιλογή. Η εικόνα που αναδείχθηκε από αυτές τις εκλογές είναι φυσικά περίπλοκη. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στους ιταλικούς θεσμούς και στην ικανότητα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας να χαράξει άμεσα μια πορεία προς τα εμπρός που να διασφαλίζει ότι η Ιταλία θα δύναται να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, σε διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ιταλικό Σύνταγμα.

Φυσικά είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ιταλία επιδιώκει μεταρρυθμίσεις προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με την Ιταλία και να τη στηρίζει στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.