ΚΟΣΜΟΣ

Στη Φινλανδία

Κεμπάμπ... αλόγου στους φτωχούς

Το «πράσινο» φως από τις υγειονομικές αρχές της Φινλανδίας πήρε η βιομηχανία ειδών διατροφής Pottu προκειμένου να διανείμει στους φτωχούς το κεμπάπ που παράγει και στο οποίο διαπιστώθηκε ότι περιείχε κρέας αλόγου.

 

Κεμπάμπ... αλόγου στους φτωχούς

Σύμφωνα με την εταιρεία περισσότερες από δέκα οργανώσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το προϊόν αυτό που αποσύρθηκε από τα ράφια την περασμένη Πέμπτη. "Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη" είπε ένας εκπρόσωπος της Pouttu, ο Έσκο Βίρτα.

Συνολικά θα μοιραστούν μερίδες κεμπάπ βάρους 1,7 τόνων, που αντιστοιχεί στις παρτίδες οι οποίες ήταν ήδη αποθηκευμένες στα ψυγεία της Pouttu.

Σημειώνεται ότι η  Evira, ο φορέας ελέγχου ασφάλειας των τροφίμων, δεν έδωσε έγκριση να καταναλωθούν όσα προϊόντα είχαν ήδη παραδοθεί στα σουπερμάρκετ και είχαν τοποθετηθεί στα ράφια τους προτού εντοπιστούν ίχνη από κρέας αλόγου σ' αυτά γιατί δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν θα αποψυχθούν. Το σημαντικότερο όλων, σύμφωνα με την Evira, είναι να γνωρίζουν οι καταναλωτές την αλήθεια για το προϊόν: ότι δηλαδή περιέχει κρέας αλόγου.

Η Pouttu διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κρέας αυτό που προέρχεται από τη Βραζιλία και τον Καναδά. Το μόνο πρόβλημα ήταν η μη ακριβής περιγραφή του περιεχομένου στις ετικέτες.

Προτού μεταφερθούν τα προϊόντα η Pouttu και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις θα πρέπει να βρουν κατάλληλα φορτηγά-ψυγεία. Το κρέας θα πρέπει να διανεμηθεί και να καταναλωθεί γρήγορα γιατί η ημερομηνία λήξης του είναι στις αρχές Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.