ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

«… ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος…»

Σκαρίφημα 1ον:
Σκεπτόμουν να γράψω μια ιστορίας αγάπης. Απ αυτές που κάνουν τον κύκλο τους. Έρωτας, εξώφυλλα, γάμος, 4Seasons, εξώφυλλα, υπερπολυτελής ζωή, εξώφυλλα, φυλακή, πρωτοσέλιδα (αντίο εξώφυλλα), διαζύγιο, Κούγιας, δηλώσεις περί μηνύσεων (αλίμονο!), ανακοινώσεις και δισέλιδα εσωτερικά. Ο κ. Κούγιας απειλεί με μηνύσεις διότι ουδέποτε η κ. Σταμάτη υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου, αλλά αντίθετα «τιμά και σέβεται το γεγονός ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ο πατέρας του μονάκριβου παιδιού της και ο νόμιμος σύζυγός της, ανεξαρτήτως του αν εξαιτίας αυτής της επιλογής της να κάνει γάμο και παιδί μ' αυτή την ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα των τελευταίων 35 ετών, βρίσκεται σήμερα κατηγορουμένη χωρίς να έχει καμία συμμετοχή σε καμία πράξη». Είπα λοιπόν, να μη γράψω για τον έρωτα στα πέτρινα χρόνια της φυλακής, μιας γυναίκας που μένει πιστή στο στεφάνι της που άλλα της έταξε, που την θέλανε αυτήν γιατροί και δικηγόροι και πήγε και παντρεύτηκε την προσωπικότητα των 35 χρόνων πολιτικής δόξας (σ.σ: ήταν και μεγαλούτσικος, αλλά τι να κάνεις! Τα χει αυτά ο έρωτας!). Όχι τίποτα άλλο, αλλά για τον κ. Κούγια τι αξία έχει μια μήνυση πάνω, μια κάτω και μπορεί να την φάω και εγώ από σπόντα, ως αδύναμος κρίκος. Άρα; Τι με νοιάζουν εμένα οι ξένοι έρωτες και τα ξένα διαζύγια!

Σκαρίφημα 2ον:
Μετά σκεφτόμουν να γράψω για τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη και την δήλωση του πως «ως προς το δελτίο Τύπου της κ. Κωνσταντοπούλου για τις απειλές που δέχεται και προσπαθούν να την φοβίσουν για να μην κάνει την δουλειά της θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Πρώτον ουδέποτε ούτε εντός επιτροπής, ούτε εκτός, οιοσδήποτε βουλευτής εξέφρασε απειλές περί σωματικής βίας προς την κ. Κωνσταντοπούλου, όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν και τα πρακτικά. Δεύτερον αν η κ. Κωνσταντοπούλου φοβάται και γι' αυτό δεν θέλει να κάνει την δουλειά της, δεσμεύομαι προσωπικά με το κορμί μου να την προστατεύσω». Όπα ρε Στίβεν Σιγκάλ! Σιγά μεγάλε Σβαρτσενέγκερ! Έλα γίγαντα Σταλόνε! Δείξε μας λίγο τους μυς σου! Άσε μας να θαυμάσουμε αυτό το κορμί που προστατεύει!

Σοβαρά τώρα! Γυναίκες ψηφίζουν σ αυτήν τη χώρα και έχουν κατακτήσει τόσο το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι όσο και αν δεν αρέσει στον κάθε κ. Γεωργιάδη! Ο σεξισμός, δεν έχει ως στόχο μόνο την κ. Κωνσταντοπούλου αλλά όλες τις γυναίκες πολίτες αυτής της χώρας. Για σωβινισμό ας μιλήσω, διότι είναι εμφανέστατη στο σύνολο των Ελλήνων βουλευτών η άλογη τυφλή αφοσίωση εκ μέρους μιας ομάδας στην οποία κάποιος ανήκει, με ολοκάθαρη την μοχθηρία και το μίσος έναντι όποιας άλλης αντίπαλης ομάδας! Πόσο δημοκρατία Θεέ μου! Θα… καταρρεύσω (γυναικεία πάντα και τσαχπίνικα!).

Σκαρίφημα 3ο
Σκεπτόμουν να γράψω για τις δηλώσεις του κ. Μαρκογιαννάκη που δε θέλει να κάνει καλοκαίρι σε ανακρίσεις για την λίστα Λαγκαρντ! Συμφωνώ! Να αθωωθούν όλοι, να πούμε πως τίποτα δεν έγινε ποτέ και να πάμε από τώρα για μπάνιο και τσικουδιές στην Κρήτη! (σ.σ: εμείς οι πτωχοί κολυμπώντας, ο κ. Μαρκογιαννακης και η παρέα του αεροπορικώς και δωρεάν απ τον ελληνικό λαό. Κερασμένα…).

Σκαρίφημα 4ο
Σκεπτόμουν να γράψω για το φόβο που είδα στο πρόσωπο της μάνας μου, μόλις είδε την σύνταξη της αυτό το μήνα! Ένα πρόσωπο που από όταν αντιλήφθηκε σε ηλικία τρυφερή τον κόσμο γύρω της, προσφέρει μόνο, όπως οι μάνες όλων μας. Ένα πρόσωπο όλο ρυτίδες πια από λύπες, στιγμές, ήττες, μικρές χάρες και απλά όνειρα, συχνά όλο διαψεύσεις. Υπολόγισε πόσο κάνουν τα φάρμακα της, το χαράτσι, η ΔΕΗ της και δεν φτάνουν. Φοβήθηκε. Μετά είπα, άντε ρε, που θα βάλω τη μάνα, τα ιερά τα όσια όλων, τους γονείς μας, που τώρα στα στέρνα του νήματος πάνε να τους στερήσουν και την αξιοπρέπεια τους με τους πιο πάνω! Πότε κατάλαβε ο χορτασμένος τον πεινασμένο για να το κάνει τώρα; Πως αυτοί απ την βάση των 7000 ευρώ τον μήνα θα νιώσουν την αγωνία μιας μάνας που δεν μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά της και τον εαυτό της; Για αυτούς η θυσία είναι μια λεξούλα μόνο και δεν τους κοστίζει τίποτα!

Σκαρίφημα 5ο
Σκεπτόμουν να γράψω για τις δηλώσεις Άρη Σπηλιοτώπουλου που τον εμπόδισαν να πάει στο Χίλτον και που δεν θέλει να κρύβεται πηγαίνοντας στο Χίλτον! Αφού κυρ Σπηλιωτοπουλε μου, δε σας εμπόδισαν να πάτε στη Βουλή πριν χρόνια και που δεν κρύβεστε πηγαίνοντας στη Βουλή ακόμη, πάλι καλά να λέτε! Αλλά μετά βαρέθηκα γιατί είναι και πλητικούλι και προβλέψιμο και απόλυτα μη γοητευτικό το θέμα των πολίτικων καριέρας και αλήθεια σας λέω και ορκίζομαι να μη χαρώ τον Άρη μου ξανά υπουργό!...

… ώσπου είδα τις φωτογραφίες. Φωτογραφίες συλληφθέντων απ την ληστεία στην Κοζάνη. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα η δικαιοσύνη όμως η βία συνεχίζεται. 20χρονα παιδιά που πράγματι, μπορεί να είναι ένοχα και που άσκησαν τα ίδια βία. Και οι φωτογραφίες είναι αδυσώπητα ειλικρινείς. Δαρμένα πρόσωπα, μωλωπισμένα, πρησμένα απ τις μπουνιές μάτια, ματωμένα χείλη. Σε ένα μάλιστα πρόσωπο από κάτω απ το πολύ πρησμένο και κόκκινο μάτι, φαίνεται το μέικ απ, που χρησιμοποιήθηκε για να κρυφτούν στις φωτογραφίες οι μελανιές! Σε έναν άλλο φερόμενο δράστη; Δράστη; Εγκληματία; Δε ξέρω τι είναι το σωστό να γράψω, η μπλούζα φαίνεται να χει σκιστεί και στο λαιμό του έχει μπει ένα «μωσαϊκό» να κρύψει κάτι. Τι; Κάποιο χτύπημα προφανώς αποτρόπαια βαρύ!

Στις ειδήσεις δε, της ΝΕΤ, εχθές το βράδυ στις 21.00 ως σχολιασμός στο πρόσωπο ενός απ τους νεαρούς, προτάσσεται το «φίλος Αλέξη Γρηγορόπουλου»! Σεβασμός ούτε στους νεκρούς, ούτε στους ζωντανούς. Υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα σ αυτόν τον τόπο ακόμα, άραγε; Και τους πιο στυγερούς εγκληματίες οι οργανωμένες πολιτείες δεν τους βασανίζουν, από τον Διαφωτισμό και μετά. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά κρατεί ζυγαριά όχι ρόπαλο! Και στον βιαστή, τον κατά συρροήν δολοφόνο, τον απεχθή παιδεραστή, ο νόμος φέρεται ως τέτοιος και όχι ως καθρέφτης του εγκληματία, εγκληματώντας και ο ίδιος!

«Φίλος Αλέξη Γρηγοροπουλου», λοιπόν! Ο Ντερτιλής τίνος ήταν φίλος και στην κηδεία του, έπεφταν πυροβολισμοί και όχι μώλωπας δεν σημειώθηκε αλλά ούτε παρανυχίδα δε μάτωσε;

Και μια ακόμη απορία, ίσως αφελής: οι φωτογραφίες των αστυνομικών που διέλυσαν τον νεαρό Κύπριο φοιτητή στο ξύλο και προσπάθησαν να παραπλανήσουν τη δικαιοσύνη και τη κοινή γνώμη με δηλώσεις περί τυχαίου χτυπήματος του νεαρού σε ζαρντινιέρα, που είναι; Η φωτογραφία του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Γρηγορόπουλο που είναι; Φωτογραφίες συγκεκριμένων μελών μαύρης και άραχλης ναζιστικής ομάδας που καίνε αλλοδαπούς στα σπίτια τους, δολοφονούν όπως τον νεαρό εργάτη απ το Πακιστάν με το ποδήλατο, που είναι; Είναι εκλεκτική η συλλογή φωτογραφιών όσο κι άσκηση βίας, ή όχι;…

Επίλογος ένας και μοναδικός:

«… ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος. Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών. Είσαι Έλληνας, είσαι Έλληνας…». Στίχοι και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη σε ένα απ' τα λιγότερο ακουσμένα τραγούδια του…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.