ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο καρδινάλιος Βρετανίας

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη Βρετανία παραιτήθηκε σήμερα, μία ημέρα αφού απέρριψε τις καταγγελίες πως συμπεριφέρθηκε με «ανάρμοστο» τρόπο μαζί με άλλους ιερωμένους.

Παραιτήθηκε ο καρδινάλιος Βρετανίας

«Ο Άγιος Πατέρας αποφάσισε πλέον ότι η παραίτησή μου θα ισχύσει από σήμερα, 25η Φεβρουαρίου 2013», ανέφερε ο Καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιεν, ο οποίος αναμενόταν να λάβει μέρος στο κονκλάβιο που θα αναδείξει τον επόμενο πάπα, σε μια γραπτή δήλωσή του. Ο Ο' Μπράιεν, γνωστός για τις ειλικρινείς απόψεις που εκφέρει για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, είχε καταγγελθεί στο Βατικανό σχετικά με τις κατηγορίες ότι συμπεριφερόταν με ανάρμοστο τρόπο επί 30 χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Observer. Ο Ο' Μπράιεν, αρχιεπίσκοπος του Σεντ Άντριους και του Εδιμβούργου, απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο πάπας Βενέδικτος αποδέχθηκε την παραίτησή του. Στην ανακοίνωσή του ο καρδινάλιος επιβεβαιώνει ότι «δεν θα τους συνοδεύσω (σ.σ. τους άλλους καρδινάλιους) για αυτό το κογκλάβιο». Εξήγησε πως «δεν θα ευχόμουν η προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη Ρώμη να επικεντρωθεί σε εμένα--αλλά μάλλον στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' και στον διάδοχό του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.