ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

Σουλτς για Ιταλία: Ευρεία ψήφος διαμαρτυρίας για τη λιτότητα

«Οι θυσίες αυτές πρέπει να οδηγούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής τους και ειδικά να δίνουν μια προοπτική για τα παιδιά τους», ανέφερε ο Σουλτς.

Σουλτς για Ιταλία: Ευρεία ψήφος διαμαρτυρίας για τη λιτότητα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε σήμερα ότι οι Ιταλοί εκλογείς έστειλαν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμώντας πως τα μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από την εκλογική αυτή διαδικασία είναι ότι «οι λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες» αλλά όχι να συναινέσουν σε «περικοπές για τις περικοπές» και σε «μονομερείς» περικοπές με «κάθε κόστος».

Οι Ιταλοί εκλογείς έδειξαν ότι «δεν είναι ικανοποιημένοι» από τη θεραπεία λιτότητας που τους έχει επιβληθεί, είπε ο Σουλτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας πως ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία επηρεάζει όλη την Ευρώπη.

«Πρέπει να συνδυάζεται η δημοσιονομική πειθαρχία, η δημοσιονομική λιτότητα, με την ανάπτυξη και τον αγώνα εναντίον της ανεργίας, ιδίως των νέων», επισήμανε ο Σουλτς, καλώντας τις διάφορες ιταλικές πολιτικές δυνάμεις σε διάλογο με στόχο την εξεύρεση ενός συμβιβασμού για το σχηματισμό κυβέρνησης και της συνεργασίας «όπου είναι δυνατό» αυτό, διότι «η σταθερότητα είναι απαραίτητη».

«Χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση σε μια από τις πιο σημαντικές χώρες μέλη της ΕΕ (. . .) έναν από τους πυλώνες της ευρωζώνης», είπε.

Οι πολιτικές λιτότητας δεν επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες αλλά από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης της Ιταλίας, είπε ο Σουλτς. Είπε όμως ότι οι Ιταλοί ψηφοφόροι έδειξαν ότι εκλαμβάνουν διαφορετικά την πραγματικότητα κι επιρρίπτουν στην ΕΕ την ευθύνη για τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι. Ωστόσο, υπογράμμισε, η επιλογή των Ιταλών ψηφοφόρων πρέπει να γίνει σεβαστή. «Πρέπει να ακούσουμε το μήνυμα που στέλνει αυτή η ψηφοφορία», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.