ΚΟΣΜΟΣ

Τον Ιούλιο του 2012

Τη Χεζμπολάχ «βλέπουν» πίσω από την επίθεση στο Μπουργκάς

Η βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου με Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία τον Ιούλιο του 2012 που κόστισε τη ζωή σε πέντε Ισραηλινούς και στον οδηγό του λεωφορείου, αλλά και 30 τραυματίες, ήταν δουλειά της Χεζμπολάχ, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Επί τόπου είχε σκοτωθεί και ο βομβιστής.

Τη Χεζμπολάχ «βλέπουν» πίσω από την επίθεση στο Μπουργκάς

Ωστόσο η αστυνομία της Βουλγαρίας λένε ότι ο βομβιστής ήταν μέλος ενός πυρήνα που συμπεριλάμβανε ακόμη δύο άτομα με διαβατήρια Αυστραλίας και Καναδά.

Ο υπουργός εσωτερικών της Βουλγαρίας, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι οι αρχές της γειτονικής χώρας διαθέτουν στοιχεία ότι οι δύο άνδρες ήταν μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Χεζμπολάχ.

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν σύνδεση ακόμη και οικονομική μεταξύ των δύο υπόπτων και της Χεζμπολάχ» είπε ενώ σε άλλες του δηλώσεις στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι οι δύο έζησαν στον Λίβανο από το 2006 έως το 2010

Σημειώνεται ότι και το Ισραήλ είχε συνδέσει την επίθεση με το Ιράν, κάτι το οποίο διαψεύδει το Ιράν, ενώ η Χεζμπολάχ δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση επί του θέματος μέχρι στιγμής.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.