ΚΟΣΜΟΣ

Εν αναμονή νέων τεστ DNA

Το IKEA αποσύρει τα κεφτεδάκια της από 24 ακόμη χώρες

O όμιλος Ikea, εκτός από τις 15 ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει τα κεφτεδάκια με «βοδινό» κρέας από τα καταστήματά του σε ακόμη 24 χώρες στην Ασία και την Καραϊβική.

Το IKEA αποσύρει τα κεφτεδάκια της από 24 ακόμη χώρες

«Πρόκειται για 26 καταστήματα σε 24 χώρες, στις οποίες ο σουηδός προμηθευτής μας παραδίδει τα κεφτεδάκια με κρέας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ομίλου Ιλβα Μάγκνουσον. Το σκάνδαλο πλήττει ευρωπαϊκές χώρες κυρίως αλλά και την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα κεφτεδάκια που διατίθενται στα εστιατόρια των καταστημάτων του Ikea και στα ψυγεία του με τα κατεψυγμένα προϊόντα αποσύρθηκαν μέχρι νεοτέρας. «Είναι ένα σημαντικό προϊόν για εμάς, συνεπώς το μέτρο είναι σημαντικό, αλλά δεν θέλουμε οι πελάτες μας να ανησυχούν», πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Το προϊόν επί του παρόντος περνά από έλεγχο σε γερμανικό εργαστήριο, το οποίο θα διαπιστώσει πιθανή περιεκτικότητα σε κρέας αλόγου. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την Πέμπτη.

Εχθές Δευτέρα το Ikea ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τα ράφια του σε 15 ευρωπαϊκές χώρες κατεψυγμένα κεφτεδάκια που περιέχουν κρέας αλόγου, μετά τον έλεγχο των υγειονομικών αρχών στην Τσεχία. Ο όμιλος διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι «οι δικοί του έλεγχοι δεν εντόπισαν ίχνη αλογίσιου κρέατος και ότι θα διενεργούσε περαιτέρω έρευνες».

Ο προμηθευτής Dafgaard ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την κατάσταση και αναμένει τα αποτελέσματα των δικών του τεστ DNA τις προσεχείς ημέρες, οπότε και θα ενημερώσει περαιτέρω, είπε ο εκπρόσωπος της σουηδικής εταιρίας 'Ολα Λάρσον. Στην Ευρώπη τα κεφτεδάκια αποσύρθηκαν από τις αγορές σε Πολωνία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βρετανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Σουηδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο, Ιρλανδία.

Το 2012, το τμήμα τροφίμων του Ikea είχε κύκλο εργασιών 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.