ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και γραπτή η πρόταση προς Κουβέλη

Άνοιγμα Βενιζέλου για τη μεγάλη Κεντροαριστερά

Την ...επίθεση φιλίας του σε όμορους πολιτικά χώρους κλιμακώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου.

Άνοιγμα Βενιζέλου για τη μεγάλη Κεντροαριστερά

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να αποστείλει στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη την επιστολή στην οποία αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας της ΚΟΕΣ του κόμματός του. Με αυτή, θα τον καλεί με τον πλέον επίσημο τρόπο σε ...προσυνεδριακό διάλογο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στην χώρα, αλλά και στη συμμετοχή του κόμματός του στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ, με την κατάθεση κειμένων, προτάσεων και θέσεων ή ψηφιακά, ακόμα και αν πρόκειται να ...διαφωνήσει ριζικά.

Το ίδιο δε, έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει με όλες τις κινήσεις που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο, επιχειρώντας κατ’ ιδίαν συναντήσεις αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με καθεμία από αυτές. Ο κ.Βενιζέλος άλλωστε υποστήριξε πως «η λογική των χαιρετισμών σε ένα πολυμελές ακροατήριο (σ.σ. αυτό του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ) χωρίς προετοιμασία, δεν σημαίνει τίποτα και δεν βοηθά στην εμβάθυνση του αξιακού, ιδεολογικού και πολιτικού διαλόγου». Για αυτόν τον τελευταίο, μάλιστα, επιθυμεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει μόνο την ...αφετηρία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως, δεν περιορίζεται στην πρόσκληση για διάλογο μεταξύ των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο του κόμματός του, επιχειρεί να συσπειρώσει τον κόσμο του, αντιπαραβάλλοντας στις ‘παλαιού τύπου συσσωματώσεις και ομαδοποιήσεις’, όπως χαρακτήρισε τις υπό διαμόρφωση ‘τάσεις’ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, την ανάγκη για θεσμική του ανασυγκρότηση, εγκαθίδρυση της εσωκομματικής δημοκρατίας και ανάδειξη του ουσιαστικού πολιτικού λόγου. «Είναι άλλο πράγμα τα ρεύματα και άλλο τα δίκτυα αλληλοϋποστήριξης των στελεχών», είπε, τασσόμενος υπέρ της μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε ένα εκ νέου πλειοψηφικό κόμμα, που δεν θα έχει όμως αρχηγικά χαρακτηριστικά.

Επιμένοντας στην ανάγκη ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βενιζέλος έχει αποφασίσει να ‘δώσει τόπο στα νιάτα’. Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους νέους επιστήμονες της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και τη Γραμματεία της ΚΟΕΣ της Νεολαίας του κόμματος, ενώ χθες το βράδυ βρέθηκε να μιλά ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου στην Πάτρα. Σε κάθε δραστηριότητά του, δε, τέτοιου τύπου, δεν σταματά να ξορκίζει τις ‘παλαιοκομματικές’ πρακτικές, αναδεικνύοντας στη θέση τους την ανάγκη για νέες ιδέες. Αναφερόμενος ειδικά στη νεολαία του κόμματος, που έχει τις δικές τις συνεδριακές διαδικασίες μία μέρα πριν από το κόμμα, στις 27 Φεβρουαρίου, την καλεί να μην τις κάνει με ...φυλές και πάτρωνες, αλλά προάγοντας το νέο που χαρακτηρίζει την ηλικία των μελών της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.